Închide

Chirurgul care și-a pierdut viața la Maratonul din Piatra Craiului a lucrat la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 06, 2019 0 726

O femeie de 45 de ani din Odorheiul Secuiescu, dar și un bărbat de 39 de ani, medic de profesie, au murit ieri, într-un accident petrecut la Maratonul Piatra Craiului. Cei doi au căzut într-o prăpastie, de pe o potecă foarte îngustă. Organizatorii nu au oprit competiția.

Bărbatul care a murit era Eduard Klocek și a lucrat mai mulţi ani la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca, precum și la un serviciu privat de ambulanță din Cluj. În ultima perioadă, el lucra la un spital din Marea Britanie. În urmă cu o săptămână, acestea mai participase la un alt maraton montan în România, „Apuseni Ultra Race”. De altfel, Eduard Klocek era cunoscut în comunitățile amatorilor de sport montan. După ce a căzut 70 de metri în prăpastie, Eduard Klocek avea ambele picioare fracturate. A mai supravieţuit câteva zeci de minute şi a murit în timp ce era transportat spre spital, suferind un stop cardio-respirator în ambulanţă. Cealaltă victimă, Jakab Eniko era de asemenea exeprimentată pentru că alergase de-a lungul anilor la zeci de maratoane montane. Ea a participat și în 2018 la Maratonul Pietrei Craiului, clasându-se pe locul 22, din 119 concurenți.

Poteca de pe care s-au prăbușit cei doi alergători avea doar 35 de centimetri lățime

”Traseul era marcat, tot concursul s-a desfăşurat numai pe trasee marcate. În punctul unde au căzut cei doi alergători era o coborâre cu o înclinaţie de 30 de grade, după care se făcea brusc o cotitură în dreapta, la un unghi de 90 de grade. Pe stânga, unde era prăpastia, organizatorii montaseră o coardă de 12 centimetri grosime, ca oamenii să se poată sprijini în ea. Probabil că a fost şi puţină ceaţă şi ei au venit repede și nu au mai reuşit să cotească dreapta. În timp ce vorbeam cu doamna care ne-a anunţat primul caz, respectiv căderea doamnei de 45 de ani, ne-a spus: Veniţi repede, tocmai a mai căzut un concurent peste balustradă. Nu s-au mai putut opri. Traseul unde s-a produs accidentul este o potecă montantă de 35 cm lăţime. Era o zonă cu risc acolo”, a povestit Cristian Toma, administrator Salvamont Argeş.

Potrivit informațiilor transmise de martori, Eduard Klocek s-ar fi oprit, de fapt, pentru a încerca s-o ajute pe femeia care a căzut în prăpastie, iar apoi a căzut și el.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare