Închide

VIDEO Chillout cu Mr. Chillum și goana după perne din Parcul Central. Cum a fost la Chios când zecile de mii de festivalieri s-au înghesuit la Hardwell

SocialTop News by Catalin Suciu - aug. 06, 2016 0 517

Dacă vei ajunge la Untold la orele de vârf 23:00-03:00 îți vei dori să-ți fi luat de-acasă, într-o borsetă cu care ai putea trece de filtrele de control, un tub mic de oxigen. Întrebări existențiale ca „De unde sunt atâția oameni?”,  „de unde tot apar?” sau „unde găsesc un loc să respir?” îți vor gâdila neuronii timp de mai multe ore și finalmente, vei sfârși epuziat și-ți vei dori să te așezi într-un hamac izolat sau pe-o pernă. Oriunde, numai să scapi din mulțime.

Untold

Să fi fost vreo 2 dimineața când s-a instituit un soi de marș neorganizat către Cluj Arena. Din est și vest, nord și sud, puhoaie tătare alergau haotic spre locul bătăliei finale denumit, strategic, Main Stage, în traducere, scena principala. Mai revelator decât asta, după cum aflăm din grupurile isterice, „acolo-s dumnezeii DJ-ilor din lume”.  Vi-l imaginați pe Hardwell schimbând apa în vin? „Hello, Romania, Cluj. I love you”. Wow! Orgoliul clujean gâdilat produce mai multă endorfină decât Charles Spencer Jr (Charlie Chaplin) în Marele Dictator. Hardwell dă din cap cu direcție precisă – în față – iar brațele coboară pe lângă corp doar pentru a muta câteva butoane care extaziasă. Apoi, șeful pupitrului fantastic, le ordonă supușilor să se așeze, cumva, pe sol, iar apoi, printr-o strigare de mare efect, aceștia levitează precum David Blaine.

Părăsesc, ușor descumpănit, arena minunilor și caut un refugiu, spre Parcul Central, cât mai departe de stadion.  Însoțit de un amic căruia i se mai spune „turcul”, ne găsim liniștea pe două perne generoase, în fața unei scene din spatele Casinoului. Undeva în partea stânga se află alții mai obosiți decât suntem noi care încearcă să-și recapete vitalitatea în hamace. La pupitrul DJ-ului rulează Chillout, iar cel care pune muzică se autointiluează, ingenios, Mr. Chillum. Chillout este denumirea generică pentru mai multe stiluri de muzică electronică, caracterizate prin stilul lor moale cu un tempo mai lent. Numele „chill” în jargon este un ordin pentru „relaxare”.  Așa să fie!

Îl întreb apoi pe turc dacă vrea ceva de băut. Zice că nu, mă duc și-mi iau singur și-i transmit să grijească de pernă că-s la mare căutare.  Acum, turcul șade pe două, dar aflăm repede că strânește invidie. Pe când mă întorc de la ghereta cu băuturi, îl găsesc pe turc într-un proces amplu de auto-apărare. O fiară ciudată a nopții îl ia prin surpindere, îl mișcă, îl ciupește și trage de perna II, a mea, adică. Fug repede să-l apăr și reușim, cu chiu, cu vai, să respingem ofensiva. Îmi reiau locul și-mi promit că de-acum voi fi mult mai vigilent. Mr. Chillum mixează, iar gestica sa aduce puțin a Hardwell, doar că are viteza de avarie. Capul se mișcă înainte, ca și cum s-ar izbi neîncetat de un perete imaginar. Publicul apreciază. Toți stau tolăniți pe perne sau în hamace și își găsesc cu greu, puțină energie, pentru a-l aplauda pe Mr. Chillum.

Undeva, în mijlocul mulțumii, apare, de nicăieri, un scaun regizoral, așezat tacticos așa încât, posesoarea să aibă o imagine de ansamblu perfectă asupra a tot ceea ce mișcă în jur. Pe urmă, după câteva minute, două perne identice cu ale noastre se eliberează de sub jugul unor festivalieri, iar scaunul regizoral rămâne gol. Fosta ocupantă se transformă într-un atlet desăvârșit, sare și peste câteva obstacole, iar la final, triumfătoare, își ridică trofeele. Evrika!

Ne îndreptăm spre dimineață, iar aerul tot mai rece acaparează și atmosfera, așa încât, lui Mr. Chillum i se blochează, cumva, aparatura. E vreo 4, și el, potrivit programului, ar trebui să stea până la cinci. Nici Chill-outul nu mai e ce-a fost. Ne ridicăm de pe perne și le lăsăm în urmă fără nici un regret deoarece, cu siguranță, ele își vor găsi în scurt timp alți proprietari. „Hai că mai avem două zile, du-te la somn”.

Untold2

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare