Închide

Chiar dacă prețurile au crescut, românii renunță la alte cheltuieli dar nu și la vacanțe / Ce destinații sunt căutate în 2023

ActualitateSocial by Actual de Cluj - feb. 26, 2023 0 226

Anul 2023 va fi o perioadă foarte bună pentru turism, poate chiar mai bună ca înainte de pandemia de COVID-19, din 2019, potrivit agențiilor de turism prezente la Târgul de Turism de la Romexpo, scrie economedia.ro Deși inflația a fost și este în continuare o provocare pentru mulți români, turiștii vor renunța la alte lucruri, însă vacanța va fi o prioritate pentru ei anul acesta. „Oamenii pleacă în continuare în vacanță, chiar dacă este inflație, chiar dacă au alte priorități, salariul a crescut, câștigă mai mult și de aceea pleacă în vacanță”, spune Cosmin Marinof, director general Dertour.

„Turismul este pe un trend ascendent, oamenii doresc să călătorească, ceea ce este foarte bine și se pare că până la sfârșitul anului, dacă lucrurile decurg normal, să ajungem undeva la nivelul anului 2019, care a fost unul foarte bun și pentru turiști și pentru domeniu. Dacă facem o comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, cred că trendul este undeva între 30 și 40%, suntem pe un trend ascendent. Ceea ce este foarte bine este faptul că oamenii vin și au început din nou să cumpere una, două sau trei vacanțe pentru sezonul estival”, a declarat Marius Berca, manager operaţional, Christian Tour.

Ce destinații sunt la mare căutare în 2023

Reprezentanții agențiilor de turism spun că pentru anul acesta destinațiile vedetă rămân tot cele obișnuite, cum ar fi Turcia, Grecia, Spania, Cipru. Însă românii se vor uita și la destinații exotice, cum ar fi Dubai sau Egipt.

„Sunt cam aceleași destinații: cele din zona Mediterană, Antalia, insulele grecești, Egipt, Cipru,  Spania clasic pentru români, însă se dezvoltă foarte bine Dubai, Oman, care este la Oceanul Indian și care este o destinație nouă. Resorturi de cinci stele, all inclusive, Ras al-Khaimah este un emirat lângă Dubai, tot așa cu foarte multe hoteluri de patru și cinci stele, resorturi și bineînțeles destinațiile exotice. Thailanda este o altă destinație.

În ceea ce privește prețurile, Marius Berca, reprezentantul Christian Tour spune că ei au încercat să le mențină asemănătoare cu cele de anul trecut. „Noi am încercat să păstrăm tarifele. Turiștii s-au obișnuit cu noi, știu că avem oferte cu multe discounturi. Pe perioada târgului, reducerile sunt chiar și de la 64% și atunci încercăm să păstrăm prețurile”.

Managerul operaţional al agenției Christian Tour spune că prețurile la vacanțe sunt asemănătoare cu cele din 2022 deoarece încă există opțiune de early booking. „Dacă anul trecut un hotel a avut discount de 30%, dar între timp a crescut prețul, acum are un discount de 50% și atunci ajungi la un preț asemănător”.

Citește mai mult pe economedia.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu