Închide

CFR transferă din play-out pentru Liga Campionilor. Doi fotbaliști cu experiență semnează cu formația clujeană

Sport by Catalin Suciu - mai 27, 2019 0 212

CFR Cluj face primele mutări pe piața transferurilor. E vorba de doi fotbaliști de la Gaz Metan Mediaș, ambii aflați la final de contract.

Atacantul Mario Rondon (33 de ani) și mijlocașul Luis Aurelio (30 de ani) s-au înțeles cu formația clujeană și vor semna contractele în perioada următoare.

Rondon a marcat 8 goluri în 16 partide la Gaz Metan și înainte de a veni în România a evoluat la formații mici din Portugalia precum Beira Mar sau Pacos Fereira. A avut și o prezență pasageră în China pentru câteva luni.

Luis Aurelio a fost titular incontestabil la Gaz Metan, având 34 de partide. La fel ca și Rondon, acesta a jucat la un nivel inferior în Portugalia, la formații precum Castrense, Feirense, Santana sau Reguengos, în ligile inferioare.

CFR Cluj și-a fixat ca obiectiv accederea într-o grupă europeană, în Liga Campionilor sau Europa League. Clujenii l-au pierdut până acum pe Cristi Manea, titularul postului de fundaș dreapta și încearcă să îi prelungească împrumutul lui Kevin Boli de la formația din China de care aparține. Clujenii caută și doi fotbaliști sub 21 de ani pe care să îi titularizeze în Liga 1 din sezonul următor, toate echipele fiind obligate să aplice această regulă.

Pașcanu i-a amânat

Alex Pașcanu, de la Leicester, titular în naționala de tineret, era una dintre principalele ținte pentru perioada de transferuri, mai ales că se încadrează și la regula U21. Aflat la final de angajament cu englezii, Pașcanu a evitat să semneze cu CFR Cluj și așteaptă Campionatul European din iunie, sperând să prindă un nou contract în străinătate. Pașcanu e dorit și de FCSB.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.