Închide

CFR – Sivasspor, în etapa a II-a din Conference League. Ca niciodată, Dan Petrescu spune că are șanse egale cu adversara din Europa. Oaspeții: câștigăm și mergem acasă!

Sport by Actual de Cluj - sept. 15, 2022 0 166

CFR Cluj joacă deseară, de la ora 19:45, cu Sivasspor, deținătoarea Cupei Turciei, în grupele Conference League. Turcii vin la Cluj după o serie neagră de 10 partide fără nici o victorie, având în acest sezon cinci remize și cinci înfrângeri.

„Cred că șansele sunt egale, 50%-50%”, spune Dan Petrescu, care obișnuiește, de cele mai multe ori, să hiperbolizeze valoarea adversarelor CFR-ului, indiferent de nume, de loturi, de valoare.

Totuși, Petrescu atrage atenția că adversarii au jucători cu multe meciuri în echipele naționale.

„Rezultatele lui Sivasspor din ultima vreme n-au fost conforme cu jocul lor, au jucat foarte bine. Știu ce valoare au, știu lotul lor, e mult peste media campionatului nostru.

Dacă ne uităm la jucătorii lor de atac… au niște CV-uri… Musa are 70 de meciuri și 30 de goluri în naționala Nigeriei, Gradel a făcut istorie la Sivasspor, a dat mereu câte 15-20 de goluri în ultimii 20 de ani.  Au numai jucători de echipa națională, au salarii de la 800.000 la un milion de euro. Individual sunt peste noi, asta e clar. Șansa noastră e să fim bine ca echipă”, a mai spus „Bursucul”.

Potrivit cifrelor oficiale, Ahmed Musa are 106 selecții și 16 goluri în echipa națională a Nigeriei. Max Gradel, despre care Dan Petrescu a spus că a făcut istorie la Sivasspor, s-a transferat în Turcia, la Siva, în vara anului 2020.

Sivasspor e pe locul 15 în campionat, iar în prima etapă din Conference League a remizat, scor 1-1, cu Slavia Praga, cehii contabilizând, potrivit statisticilor, 28 de ocazii de gol.

Antrenorul oaspeților, Riza Calimbay, e optimist înaintea duelui, deși nu a câștigat nici o partidă din ultimele zece, iar presa din Turcia a anunța că plecarea sa e iminentă.

„Am avut mulți jucători accidentați, am avut și probleme de joc, apoi am avut probleme cu meciurile la fiecare trei zile. Am urmărit CFR-ul, au o echipă puternică, îi cunoaștem bine, dar sunt convins că vom câștiga. Joi câștigăm și mergem acasă”, a spus tehnicianul la conferința oficială.

Echipe probabile:

CFR CLUJ: 1. Scuffet – Manea, Yuri, Burcă,  Camora –  Bordeianu, Boateng, 15. Yeboah –   Deac,  Malele,  Petrila

SIVASSPOR:  Vural –  Paluli,  Appindangoye, Goutas, Çiftçi – Yalçın,  Ulvestad – Njle,  D. Sabia, Gradel –  James

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare