Închide

CFR, eliminată dramatic din Europa League. Arbitrul a greșit la final

SportTop News by Actual de Cluj - dec. 11, 2020 0 194

Campioana României a scăpat o calificare europeană printre degete. În minutul 90 o conducea pe Young Boys cu 1-0 și termina grupa pe locul secund, după Roma, dar arbitrul a stricat finalul de meci.

Croatul Gabriel Debeljuh (24 de ani) a marcat un gol sinonim cu o calificare în primăvara europeană, în minutul 84 al meciului disputat în Elveția. Atacantul croat a fost introdus în minutul 74, în locul lui Păun, iar 10 minute mai târziu a marcat. A urmărit o minge trimisă de Rondon în bară și a înscris din cădere.

Apoi, CFR-ul s-a prăbușit în primul minut al prelungirilor. Cristian Bălgrădean a ieșit pe o centrare, a lovit mingea dar și-a atins și adversarul. „Centralul” francez Benoît Bastien a dictat eronat lovitură de la 11 metri pentru gazde. Ulterior, Bălgrădean a văzut și cartonașul roșu. Nsame a transformat penalty-ul, apoi iar gazdele au mai marcat o dată prin Gaudino, pe contraatac.

Edi Iordănescu, antrenor CFR

„Simt că a fost o mare nedreptate! Echipa a dat dovadă de foarte mult caracter, personalitate și atitudine! Am gestionat foarte bine momentele de joc, ne-am organizat foarte bine și am produs ocazii. Am întâlnit un adversar extrem de valoros și cu multă experiență, campioana Elveției. Ce am gândit pentru repriza a doua, să ne asumăm mai multe riscuri, asta s-a întâmplat. Decizia de a da penalty este total greșită! Delegarea este neinspirată. Am avut o brigadă din Franța, la fel ca în meciul cu ȚSKA Sofia. A venit acest penalty, la care nici gazdele nu au avut vreo reacție! Nimeni nu a cerut nimic!”

Ion Crăciunescu:

„Nu se duce cu pumnul spre fața adversarului. Lovește mingea, apoi lovește adversarul. Nu poți da un penalty în așa situație niciodată. Eu nu comentez spusele altora. Spun o părere cu niște argumente. Dacă portarul rata să joace mingea, da, era penalty.”

§Young Boys: Von Ballmoos – Hefti, Burgy, Lefort, Garcia – Ngamaleu, Aebischer, Rieder, Sulejmani – Mambimbi, Nsame
Rezerve: Neuenschwander, Faivre, Zesiger, Gaudino, Elia, Siebatcheu, Maier, Maceiras, Seydoux, Martins, Seferi
Antrenor: Gerardo Seoane (42 ani)
CFR Cluj: Bălgrădean – Cr.Manea, Burcă, Vinicius, Camora – Djokovic, Hoban – Deac, Păun, Pereira – Rondon
Rezerve: Sandomierski, Checicheș. Ciobotariu, Latovlevici, Susic, Debeljuh, Vojtus, Itu, Joca, Carnat
Antrenor: Edward Iordănescu (42 de ani)

foto: cfr/facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare