Închide

CFR e în play-off și își anunță candidatura la titlu. Are toate condițiile pentru a spera la trofeul suprem. Cum arată clasamentul ACUM

SportTop News by Catalin Suciu - mart. 05, 2017 0 675

Cu un început de sezon plin de incertitudini, cu depunctări și multe probleme, CFR-ul surprinde și obține o calificare în play-off după o victorie cu liderul campionatului.

Trupa lui Miriuță face cum face și e mereu în picioare. Fosta campioană își anunță revenirea în prim-plan odată cu ieșirea din insolvență, preconizată săptămâna viitoare (DETALII). Iar pe plan fotbalistic, CFR-ul o duce la fel de bine după 1-0 cu Viitorul lui Hagi, liderul campionatului.

Nouvier și Bud au irosit primele două ocazii de gol, anunțând o seară perfectă în Gruia. Francezul l-a lansat ideal pe Deac, iar fostul internațional a deschis scorul cu un golazo, un lob perfect trimis peste Buzbuchi care s-a oprit în vinclu (21). Echipa lui Miriuță a forțat desprinderea pe tabelă, iar Andrei Mureșan putea închide meciul înainte de pauză, dar a fost blocat din doar câțiva metri.
Hagi a făcut două schimbări la pauză, a încercat să revină, dar CFR-ul a închis toate spațiile spre poarta lui Mincă. Deși o formație ofensivă, cu un joc plăcut de obicei, Viitorul s-a blocat complet în Gruia, la fel ca și tabela de scor, la 1-0.

Trei puncte mari pentru CFR sinonime cu calificarea în play-off, unde va intra de pe locul 3. În acest moment, după înjumătățire, CFR-ul va avea 22 de puncte, în timp ce Viitorul. care e pe 1, are 26 de puncte.

Se bat la titlu

Echipa lui Miriuță se va lupta pentru locul 1. „De-aici se poate întâmpla orice, dacă suntem atenți. Îi felicit pe băieți, au un mare merit, au caracter, sunt fantastici”, a spus antrenorul clujenilor. Pe parcursul acestui sezon CFR-ul le-a învins atât pe Astra, campioana României, cât și pe Steaua – vicecampioana. Clujenii au stabilitate financiară, sunt cu salariile la zi, iar viitorul clubului pare trasat. Investiții majore, transferuri importante și participarea în cupele europene.

Echipele de start:

CFR Cluj: Mincă – Tiago Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora – Deac, Gomelt – Omrani, Păun, Nouvier – Bud

Antrenor: Vasile Miriuță

Viitorul: Buzbuchi – Rădoi, Țîru, Hodorogea, Boli – Benzar, Nedelcu, Purece – A. Chițu, V. Morar, Fl. Coman.

Antrenor: Gheorghe Hagi

CLASAMENT

1. Viitorul 26p
2. Steaua 24p
3. CFR Cluj 22p
4. CS U Craiova 22p
5. Dinamo 21p
6. Astra* 21p

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.