Închide

CFR Cluj se mută pe Cluj Arena în Liga Campionilor!

SportTop News by Catalin Suciu - aug. 16, 2019 1 6797

Dacă va trece de Slavia Praga și va ajunge în grupele Ligii Campionilor, campioana României își va muta casa pe Cluj Arena. Stadionul din Gruia nu poate găzdui meciuri în grupe. Apoi rămâne partea financiară. CFR va avea cel puțin două echipe în grupă care pot umple fără probleme un stadion.

CFR Cluj are un parcurs senzațional în Europa în acest sezon. Le-a eliminiat, pe rând, pe Astana, Maccabi Tel Aviv și Celtic, toate campioane în țările lor. Formația clujeană e la un singur pas de grupele Ligii Campionilor. În play-off va juca cu Slavia Praga, campioana Cehiei. Dacă o elimină, clujenii pun mâna pe un veritabil jack-pot. Aproape 20 de milioane poate încasa campioana României, 16 din participare și exit-poll, iar suma poate crește în funcție de rezultatele din grupă.

CFR nu va putea juca pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu în grupe, acesta neîndeplinind standardele solicitate de UEFA pentru Liga Campionilor. Caietul de sarcini solicitat de forul european e mult mai complex față de acum câțiva ani. CFR are în primul rând probleme legate de accesibilitate, locuri de parcare și evacuare în caz de situații de urgență. În eventualitatea în care CFR ajunge în grupe, își va disputa partidele de pe teren propriu pe Cluj Arena, stadionul pe care joacă Universitatea Cluj.

Și rețeta financiară îi poate ajuta pe feroviari, fiindcă una e să vinzi 15.000 de bilete și altceva e să dai aproape dublu. La un meci cu Barcelona, să spunem, deși prețurile ar fi prohibitive, un stadion din România, oricare ar fi acela, se va umple fără nici un fel de problemă. CFR ar putea câștiga din trei partide pe teren propriu cel puțin încă 2 milioane de euro. Formația clujeană are asigurată prezența deja în grupele Europa League și va putea juca pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu în această competiție. Dar și aici lucrurile se schimbă, în funcție de tragerea la sorți și de ce va face CFR-ul în perioada următoare. Inclusiv în Europa League, CFR ar putea opta să evolueze pe Cluj Arena.

 

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Un comentariu

  1. Era cazul, nimeni nu vrea sa intre cu forta in casa celeilate echipe din urbe, dar era cazul sa jucam si noi, cfr 1907 cluj, acolo, ca si noi am platit, iar boc baga 2 milioane aiurea din banii clujenilor in cealalta echipa!

  Scrie un comentariu