Închide

CFR Cluj a pierdut meciul cu Universitatea Craiova, la debutul în play-off

ActualitateSport by Actual de Cluj - mart. 17, 2024 0 135

Echipa CFR Cluj a fost învinsă acasă, sâmbătă seara, de Universitatea Craiova, cu scorul de 1-2, într-un meci din prima etapă a fazei play-off a Superligii de fotbal.

Ştefan Baiaram (38) şi Alexandru Mitriţă (51) au marcat pentru învingători, în timp ce golul echipei antrenate de Adrian Mutu a fost reuşit de Matei Ilie (66), relatează Agerpres.

Clujenii au dominat autoritar în prima jumătate de oră şi şi-au creat mai multe ocazii mari de gol, dar portarul Laurenţiu Popescu a fost magistral. Goalkeeper-ul oaspeţilor s-a remarcat la lovitura de cap a lui Matei Ilie (8), la reluarea lui Daniel Bîrligea (14), dar şi la şutul aceluiaşi jucător (33). Fundaşul croat Juraj Badelj a avut şi el o intervenţie providenţială la lobul lui Philip Otele (28). Nicuşor Bancu a fost chiar aproape de autogol (29), după un alt corner executat de Ciprian Deac, trimiţând mingea în bara propriei porţi.

Universitatea a reuşit să iasă de sub presiunea pusă de gazde şi a avut o ocazie bună prin Alexandru Creţu (36), cu un şut de la circa 25 de metri, respins de Răzvan Sava.

Craiovenii au deschis scorul contrar cursului jocului, în min. 38, când Bancu a şutat din partea stângă, Sava a respins, iar Baiaram a reluat cu capul în plasă. Andrei Ivan a avut şi el o şansă notabilă (45+1), însă şutul său din drop a trecut puţin alături.

În debutul reprizei secunde, oaspeţii şi-au dublat avantajul: georgianul Mekvabişvili a recuperat o minge şi l-a lansat pe Alexandru Mitriţă, care l-a depăşit pe Matei Ilie şi a înscris (51).

CFR a atacat cu toate puterile, dar a făcut-o neinspirat, creând de puţine ori pericol la poarta lui Popescu. Muhar a şutat din cădere, dar peste poartă (54), iar Baiaram (55) a replicat imediat cu un şut care a trecut pe lângă vinclu.

Gazdele au redus din diferenţă în min. 66, prin Matei Ilie, cu o lovitură de cap, la un corner executat de Deac.

Matei Ilie a fost eliminat pe final (87), după o intrare dură la Jovan Markovic.

În sezonul regulat, la Cluj scorul a fost egal, 1-1, iar Universitatea s-a impus la Craiova cu 1-0.

Universitatea a ajuns la opt meciuri consecutive fără înfrângere, cinci victorii şi trei egaluri.

CFR venea după cinci etape fără eşec, trei victorii şi două egaluri. CFR pierduse un singur meci acasă în acest sezon, cu Rapid (0-1).

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Ilie, Abeid – Muhar, Keita, Tachtsidis – Deac (cpt.), Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich – Camora, Kresic, Manea, Aussi, R. Filip, Fică, Avounou, El Kaddouri, Serebe, Michael

CSU Craiova : Popescu – Căpățînă, Maldonado, Badelj, Bancu (cpt.) – Crețu, Mateiu, Mekvabishvili – Baiaram, Ivan, Mitriță
Rezerve: Goga – Vlădoiu, Soiri, Zajkov, Raul Silva, Kozulj, Danciu, Bană, Houri, Cîmpanu, Blesa, Markovic

Nici un comentariu

Scrie un comentariu