Închide

CFR are nevoie de o echipă întreagă pentru a face față în Europa. Formația clujeană e pusă în dificultate și o nouă regulă impusă de Federație

SportTop News by Catalin Suciu - mai 14, 2019 0 311

Campioană pentru a doua oară la rând și a cincea oară în istorie, CFR Cluj are nevoie de o infuzie majoră de capital pentru campania de achiziții din această vară, dacă vrea să ajungă cu adevărat într-o grupă europeană, Champions League sau Europa League.

În lotul actual sunt mulți jucători pe final de carieră, iar alții vor pleca. În plus, CFR-ul e în dificultate și în Liga 1 din sezonul următor, fiindcă va fi obligată să utilizeze concomitent doi fotbaliști sub 21 de ani. În sistemul actual, fiecare echipă a fost obligată să folosească un singur jucător sub 21 de ani, iar la CFR Cluj acesta a fost Cristi Manea.

Fundașul dreapta va pleca, însă, la clubul de care aparține, Apollon Limassol, de unde CFR Cluj l-a împrumutat. Titular indiscutabil în echipă, Manea lasă și postul de fundaș dreapta descoperit, pe lângă postul de jucător sub 21 de ani. Iar din sezonul următor, campionii trebuie să aibă doi titular U21. Singurul jucător care poate face asta, cel puțin deocamdată, e Valentin Costache, dar atenție, și acesta a fost mai mereu rezervă. Pe lângă noua ordine impusă de Federația Română de Fotbal, formația din Gruia trebuie să transfera aproape o echipă pentru a face față în cupele europene. „Obiectivul e cel puțin calificarea în grupele Europa League”, transmite clubul.

CFR va intra în preliminariile Ligii Campionilor și ar avea de parcurs trei tururi, plus play-off-ul, adică 8 partide, pentru grupe. Dacă e eliminată, va continua în preliminariile Europa League, unde, de asemenea, are nevoie de jucători. Media de vârstă a lotului actual e cea mai ridicată din Liga 1. Între titulari sunt mulți fotbaliști trecuți de 30 de ani, care nu pot juca un meci la trei zile, așa cum va fi programul CFR-ului în lunile următoare.  Culio, Vinicius, Deac sau Camora au nevoie neapărat de dubluri, de exemplu. Trecuți bine de prima tinerețe sunt și Cristi Hoban sau Andrei Mureșan. Djokovic pare punct fix în echipă, dar și el are nevoie de un competitor pe post, care să poată juca oricând e nevoie. Asta, desigur, dacă nu va fi vândut, croatul fiind unul dintre cei mai curtați fotbaliști din Liga 1.

Golgheterul Țucudean și francezul Omrani au, de asemenea, oferte bune din străinătate. Mai mult, portarul Giedrius Arlauskis, unul dintre cei mai buni oameni din ultimul an a anunțat că e gata să se despartă de CFR Cluj în cazul unei oferte financiare mai bună față de contractul pe care îl are la Cluj.

 

 

 

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu