Închide

Cetățean congolez, fost student la Cluj, prezintă acte false polițiștilor de la Imigrări, e expulzat din țară

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 11, 2015 0 374

Un congolez care locuia ilegal în Cluj a fost expulzat din țară după ce le-a arătat polițiștilor un document care aparținea altei persoane, cu care acesta semăna fizic.

S-a întâmplat în urmă cu patru zile, când polițiștii de la Serviciul Imigrări au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini și când au descoperit cu şedere ilegală un bărbat în vârstă de 32 de ani, din  Republica Democrată Congo, care a prezentat spre legitimare o copie a unui document de rezidenţă în România care aparţinea unei alte persoane cu care acesta se asemăna fizic.

„Având în vedere cele constatate, poliţiştii au condus persoana la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj, în vederea identificării şi efectuării verificărilor necesare, unde s-a constatat faptul că cetăţeanul străin a avut un drept de şedere în România în scop de studii, însă, la expirarea acestuia, nu a părăsit teritoriul ţării noastre”, explică polițiștii.

Congolezul a fost amendat cu 1.200 de lei pentru ședere ilegală și i-a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul țării în cel mult 15 zile, cu interdicția de a mai intra în România pentru următorul an. „Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu” transmit polițiștii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare