Închide

Cerșetori agresivi în parcarea unui supermarket din Cluj, un clujean spune că deși se pretindeau surdo-muți nu sunt, încercau o celebră metodă de obținere de bani, când i-a luat la rost clujeanul spune că a fost gata să fie linșat. Se dovedește că metoda a fost încercată și în alte supermarket-uri

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 04, 2023 0 653

Cerșetori agresivi în parcarea unui supermarket din Cluj, un clujean spune că deși se pretindeau surdo-muți nu sunt, încercau o celebră metodă de obținere de bani, când i-a luat la rost clujeanul spune că a fost gata să fie linșat. Se dovedește că metoda a fost încercată și în alte supermarket-uri.

”Se recomandă ca surdo-muți. Dar ce să vezi? Sunt niște infractori bătăuși și guralivi”, a relatat un clujean. ”Astăzi, la Kauflând Cluj Mănăștur cereau mutește donații pentru o așa zisă asociație. Lumea, credula și empatica dona cash prin magazin. I-am luat la întrebări, îi văzusem și ieri la Lidl România – Frunzișului. Abia am scăpat fără să fiu linșat în fața magazinului. Noroc că am reușit să reintru în supermarket. Lumea sunase deja la 112. Dar, Poliția Română nu se grăbește. Am resunat eu. În sfârșit, au venit un polițist și un jandarm. Binențeles, ca în loc să încerce să prindă infractorii ai început să-mi facă morală că nu trebuie eu să-i învăț ce să facă. „Sigur” știau ei. Nu au putut să vadă filmările deoarece șeful de magazin era acasă și cei de la pază n-au competențe. Așa că bătăușii au plecat bine merci din curtea „curtea” controlată cu bariere. Acestei oameni sunt foarte agresivi. O să încerc să fac rost de filmare să vedeți ce muți erau. O întreagă bandă. Am depus plângere penală la Poliția Municipiului Cluj-Napoca. Și acolo mi-am primit o lecție de morală că mi-am permis să-i deranjez”.

Alți clujeni au relatat întâmplări asemănătoare:

”Da, fix tipul din poză m-a abordat în Lidl în Mărăști. Îmi tot băga sub nas o listă și să o semnez, dar nu aveam cash și a insistat… degeaba. Dar agasant, cum ai zis”.

”Am pățit și eu în magazinul Pepco din complexul cu Auchan,de pe B-dul Muncii înainte de Paști. Pur și simplu acest individ mi-a sărit în față dintre rafturi.Nu știam ce vrea.A tot făcut semne mi-a pus pixul în mână să semnez că sunt de acord cu construirea centrului pentru surdo muți.Abia după ce am semnat am văzut că de fapt vrea bani. Am “donat” 20 de lei deși mi s-a părut foarte suspectă abordarea lui. Totuși mă gândeam că nu ar aborda oameni într-un magazin fără acordul acelui magazin. L-am urmărit prin magazin,a mai “agățat”ceva mămici și apoi a pus hârtia în buzunar și a ieșit liniștit din magazin. Am știut atunci că m-a înșelat dar mi-a fost frică să îl abordez ulterior. Chiar mi-a lăsat un gust amar atunci”.

Un alt clujean a explicat metoda: ”Îți dau list să semnezi, dar partea cu donație o acoperă cu palma, și după ce ai semnat trage mâna de acolo și într-un fel te obligă să donezi că ai semnat acolo deja, și la donații sunt numai sume mari că vezi Doamne ce darnici îs oamenii”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu