Închide

Cererea judecătorului clujean Cristi Danileț în procesul cu CSM, respinsă de Curtea de Apel Alba

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 07, 2022 0 139

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins luni cererea judecătorului Cristi Danileţ de suspendare a deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care a fost suspendat până la judecarea pe fond a hotărârii de excludere din magistratură. Decizia nu este însă definitivă.

„Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamantul Danileţ Cristi Vasilică în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii (…) prin care se solicită suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării Hotărârii nr.1537 din 14 decembrie 2021, adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători”, este decizia pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia, arată hotnews.ro.
Decizia Curții de Apel Alba Iulia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

În 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru „manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare”.

Decizia de excludere din magistratură a lui Danileț – considerat unul dintre magistrații reformiști, care au protestat în stradă față de modificarea legilor justiției de către PSD – a fost luată cu votul judecătorilor Bogdan Mateescu, Lia Savonea, Simona Marcu, Mariana Ghena și Nicoleta Țînț, au declarat surse oficiale pentru HotNews.ro. Împotrivă au votat Mihai Bălan și Andrea Chiș, în timp ce Gabriela Baltag și Evelina Oprina au propus sancționarea lui Danileț prin reducerea salariului.

Magistratul spunea că i se impută două filmulețe postate pe TikTok: într-unul taie gardul viu de acasă, în celălalt curăță o piscină.

În 14 decembrie, CSM a adoptat o hotărâre privind suspendarea judecătorului până la finalizarea dosarului privind excluderea lui Danileţ. Judecătorul a solicitat suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării acestei decizii din 14 decembrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare