Închide

Cercetare sociologica în Mănăștur. Ce vor oamenii de la cinema-ul, râul și zona la Terenuri din cel mai mare cartier al Clujului

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - mai 13, 2018 0 239

O cercetarea sociologică a fost inițiată în cartierul Mănăștur pentru a sonda realitățile și nevoile de pe tronsonul Cinema Dacia- Aleea și Pârâul Calvaria – zona La Terenuri. Cercetarea s-a extins pentru tot cartierul, chestionând utilizarea spațiului public, nevoile actuale dar și perspectivele cetățenilor care trăiesc aici. Echipa de studenți de la Facultatea de Sociologie și coordonatorii acesteia vor prezenta public rezultatele în cadrul Zilelor Mănășturului.

Cercetarea din cartierul Mănăștur  este parte din proiectul „Pârâul nostru de La Terenuri”, inițiat de Grupul de inițiativă pentru Mănăștur, câștigător al grantului oferit de Fondul pentru Inovare Socială, prin Centrul Cultural Clujean. Echipa de studenți de la Facultatea de Sociologie este coordonată de Marina Mironica, Anca Chiş și Laura Panait.

Inițial cercetarea a vizat așteptările oamenilor de la pârâul din cartier, Calvaria. Pe parcurs, a fost extinsă pentru tot cartierul, chestionând utilizarea spațiului public, nevoile actuale dar și perspectivele cetățenilor care trăiesc aici. 

Există și un chestionar on-line care mai poate fi completat până în 13 mai, inclusiv, la adresa:
https://goo.gl/forms/B2C4iBzkSqaeKEaG2

Rezultatele cercetării vor lua diferite forme: un raport pentru oraș, cartier dar și pentru Primăria Cluj și o analiză ce va servi Atelierelor de Peisagistică și Arhitectură care vor veni cu soluții pentru Pârâul Calvaria din cartierul Mănăștur.

Toate rezultatele proiectului vor fi prezentate sâmbătă, 19 mai, în cadrul Zilelor Mănășturului.

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare