Închide

Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor: Negocierile dintre bănci şi consumatori continuă online şi telefonic în timpul pandemiei. Un client din Cluj a obţinut beneficii de apoximativ 11.500 de euro prin restituiri de sume şi ştergere de comisioane

Economie by Actual de Cluj - mart. 23, 2020 0 59

Negocierile dintre consumatori şi bănci se pot desfăşura în ciuda pandemiei de coronavirus, anunţă Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), care precizează că activitatea sa se derulează prin e-mail şi telefon, iar numărul de cereri şi de dosare formate în ultimele două săptămâni a fost apropiat de cel dintr-o perioadă normală, arată news.ro. Unul dintre cazurile soluţionate în acest interval de timp este al unui consumator din Cluj, care a obţinut beneficii de apoximativ 11.500 de Euro prin restituiri de sume şi ştergerea unor comisioane.
un consumator din Cluj a luat un credit de nevoi personale cu ipotecă în anul 2008. A apelat la CSALB prin intermediul avocatului. Negocierile dintre el şi bancă au fost intermediate de conciliator prin telefon şi e-mail.

”În urma negocierii s-a obţinut restituirea comisionului de analiză dosar, restituirea comisioanelor de administrare credit încasate de instituţia bancară şi eliminarea pe viitor a acestui comision de administrare credit. În total, beneficiile pentru consumator sunt de 11.436 de euro. De la data înregistrării dosarului până la data când s-a pronunţat hotărârea au trecut doar 12 zile”, spun reprezentanţii CSALB.

CSALB este o entitate înfiinţată ca urmare a unei Directive europene şi intermediază gratuit şi în mai puţin de trei luni negocierea dintre consumatori şi bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice judeţ al ţării pot trimite cereri către Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) prin aplicaţia online aflată pe site-ul instituţiei. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 19 conciliatori, dintre cei mai buni specialişti în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înţelegerea părţilor are puterea unei hotărâri în instanţă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu