Închide

Cadastrul: cea mai scumpă piață imobiliară din țară are și cele mai multe imobile vândute într-o lună, după București și Ilfov

Economie by Actual de Cluj - mart. 19, 2020 2 464

Cea mai scumpă piață imobiliară din țară are și cele mai multe imobile vândute într-o lună din România, după Capitală și județul Ilfov, arată Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Astfel, în luna februarie în Cluj au fost vândute în februarie peste 3.600 de imobile, cifră depășită doar de București și județul Ilfov – aceasta, deși Cluj-Napoca e orașul cu cea mai scumpă piață imobiliară din țară, în ce privește prețul pe metrul pătrat cerut de proprietari.

E vorba mai exact de 3.625 imobile vândute în februarie în Cluj, față de 9.107 în București și 4.881 în Ilfov. În total în țară în februarie numărul total al imobilelor vândute a ajuns la aproape 50.000, mai exact 49.571 de imobile, cu 14.340 mai multe faţă de luna ianuarie și cu peste 8.700 mai multe decât luna februarie a anului trecut.

Numărul ipotecilor, la nivel naţional, în luna februarie 2020, a fost de 28.584, cu 10.175 mai mare faţă de luna februarie 2019. Cele mai multe operaţiuni de acest gen au fost înregistrate, luna trecută, în Bucureşti – 9.774, Ilfov – 2.195 şi Cluj – 1.731.

2 comentarii

  1. Astea-s știri vechi de luna trecută, dinainte de corona-dezastru. De acum să vedeți cădere in picaj a supraprețului celui mai scump oraș din cluj. se știe deja că băncile au sistat o grămadă de cereri de credite. nici băncile nu stau bine cu lichiditatea, nici oamenii nu se mai aruncă la credite in vremuri de prăbușire a PIB-ului. Dar nu fiți triști, căderea preturilor nu v-a șterge decât bula de aer cu care erau umflate artificial preturile, nu e ca și cum vă taie 20% din apartament. Taie numai umflătura de pe hârtie a pretului. Vai de cei care au luat credite in lei să ia apartamente suprascumpe… leul in care romanii isi luau salarul se dezumflă ca să acopere cat de cat deficitul comercial și bugetar…. inflatia va roade maririle salariale. statul va fi obligat să taie de unde poate, deci jetul de bani care intra in piață va fi drastic redus. Firmele cad, șomaj de masă, deci gata cu vanzările la suprapret. dezvoltatorii care construiesc pe credit sunt in aer, că vor trebui sa vandă să platească ratele și nu mai prea au la cine. Reducerile sunt singura șansă să atragă lichiditate. Asta e.

  2. inainte de criza in tupeist de agent imobiliar arogant spunea ca daca o sa scada la 1000 euro de la 2000 pe mp…..o sa cumpere 5 blocuri….a scazut la 800…si facea el taxi…..

Scrie un comentariu

  • Tags