Închide

Centrul Cultural Clujean: 25.000 de intrări aseară la Noaptea Muzeelor

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 21, 2017 0 263

Record de vizitatori aseară la Noaptea Muzeelor în Cluj, cel puțin aceasta arată evidențele centralizate de Centrul Cultural Clujean: peste 25.000 de intrări în muzeele participante, în creștere cu 10.000 față de anul trecut.

Conform unui raport al instituției, cei mai mulți vizitatori – aproape 4.000 – au fost la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, unde oferta expozițională a fost aceeași ca în ultimii ani – expoziția permanentă, plus cea a festivalului Caolin, și unde, conform muzeografilor, asistența a fost mai modestă față de alți ani, din acest motiv. MUzeul Farmaciei a bifat și el 3.500 de vizitatori, Vivariul și Muzeul de Mineralogie de la UBB – câte 2.700 de intrări, Muzeul de Paleontologie – aproape 2.400, centrul Casino – 1.800 vizitatori, muzeul de istorie a UBB, Bastionul Croitorilor și Muzeul Mitropoliei ortodoxe – câte 1.000, și 100 – la cinematograful Dacia. La muzeul de artă estimările indicau aseară peste 4.000 de vizitatori.

CCC spune că acesta e cel mai mare eveniment din ultimii ani, cu 10.000 vizitatori mai mult decât anii trecuți, dar numără fiecare intrare la un muzeu ca intrare separată, deși covârșitoarea majoritate a vizitatorilor au trecut pe la toate. Explicația – e într-adevăr cel mai mare număr de muzee participante la eveniment din istoria acestuia la Cluj , mai exact 11 instituții și-au deschis porțile noaptea trecută, între care de exemplu Institutul Cultural Francez, cu o expoziție-instalație despre combinatul siderurgic Sidex Galați.

Numerele însă sunt sensibil mai mici decât în alți ani; în 2015 de exemplu muzeul de artă a fost vizitat de 8.000 de persoane, muzeul etnografic – de 5.400, iar muzeul farmaciei a avut 3.000 vizitatori. Aici detalii

În 2014, pe vremea când muzeele aveau și alte atracții decât colecțiile permanente, la Muzeul de Artă ajunseseră nu mai puțin de 15.000 de clujeni. Muzeul Etnografic și Muzeul de Istorie fuseseră vizitate de câte 6.70 de persoane.  Aici detalii

Citește și:

Au năvălit puhoaiele în muzeele Clujului – dar mai mici decât în alți ani: oferta e aceeași în fiecare an

Vezi cum a fost anul trecut:

VIDEO Puhoaie de clujeni la Noaptea Muzeelor

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare