Închide

Celelalte comune din zona metropolitană deservite de Compania de Transport Local nu vor fi discriminate. Autobuzele electrice care se vor cumpăra cu bani europeni vor circula și pe alte trasee, arată primarul Boc

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 26, 2022 0 213

În afară de Florești și alte comune din Zona Metropolitană Cluj vor putea fi deservite de noile autobuze electrice pe care Primăria și le-a propus să le cumpere printr-un proiect care se va depune pe PNRR, arată primarul Emil Boc.

Primăria și-a propus să acceseze o finanțare de 12 milioane de euro prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a cumpăra 18 autobuze electrice dar și a amenaja stații de încărcare pe traseul Cluj-Napoca-Florești deservit de Compania de Transport Local aflată în proprietatea municipiului. Proiectul este gândit în parteneriat cu administrația din comuna Florești.

Săptămâna trecută primarul Emil Boc anunța că noile mijloace de transport în comun vor fi dedicate rutelor dintre Cluj și Florești. În 26 aprilie, Boc a revenit și a oferit asigurări că autobuzele pot circula  în toate comunele zonei metropolitane.

Contractual autobuzele ar reveni Floreștiului, însă ”nu există niciun impediment în PNRR” conform căruia noile autobuze să nu circule în Cluj-Napoca sau oriunde în zona metropolitană.

”Pentru eligibilitatea proiectului am pus Floreștiul în proiect”, a spus Emil Boc.

Pe lângă achiziția de autobuze electrice, proiectul Primăriei implică și înființarea a 18 stații de încărcare în autobaza de transport public și a altor 16 stații de încărcare rapidă ce vor fi instalate pe traseul autobuzelor electrice, între Cluj și Florești. Din totalul investiției 61,9 milioane de lei reprezintă cheltuieli eligibile asigurate prin PNRR iar 11,7 cheltuieli asigurate din bugetul de stat. 

După ce consilierii din Cluj-Napoca și Florești vor vota proiectul, acesta urmează să fie depus spre finanțare de către Primărie.

Detalii despre proiectul Primăriei:

Transport public cu autobuze electrice pe cea mai utilizată rută din zona metropolitană. Primăria Cluj pornește un proiect de 12 milioane euro prin PNRR pentru a cumpăra 18 autobuze nepoluante cu burduf

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare