Închide

Celebru pianist cu carieră de 50 de ani concertează la Auditorium Maximum cu orchestră nouă în Cluj, dirijorul are doar 32 ani

Cultură by Actual de Cluj - mart. 09, 2015 0 777

Concerte extraordinare săptămâna viitoare la Cluj ale celebrului pianist Dan Grigore, acompaniat de o orchestră nouă în Cluj, sub bagheta dirijorului Vlad Agachi.

Dan Grigore susține cele două concerte de la Cluj luni și miercuri seara în Auditorium Maximum. Grigore e singurul pianist român și printre foarte puţinii soliști cu care maestrul Sergiu Celibidache a colaborat, dublu laureat al Concursului Internațional George Enescu şi laureat al Concursului Internaţional de Pian de la Montreal. Concertele de săptămâna viitoare includ în repertoriu lucrări de Mussorgski, Ravel și Rahmaninov iar în pauza concertului sunt programate o expoziție de pictură a mai multor artiști plastici clujeni și o degustare de vinuri.

Concertul e organizat de asociația  Young Famous, care urmărește să readucă muzica clasică în prim-planul vieții culturale clujene printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr și se află sub patronajul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Dan Grigore s-a născut în București, în 1943 – dar pentru înregistrările sale a colaborat aproape în totalitate cu Filarmonica Transilvania din Cluj, toate în 1987. A debutat la 14 ani iar după Revoluție a concerftat în Japonia, Belgia, Germania, Ungaria – dar și importante capitale, ca Paris, Roma, Tel Aviv, Madrid, Berlin și Budapesta. A fost profesor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, între 1996 și 1999.

Fondatorul orchestrei e tânărul dirijor Vlad Agachi (32 ani), cel care e și dirijorul orchestrei Notes & Ties și al Filarmonicii Pitești.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu