Închide

Cele trei minore care terorizează Clujul, cu 15 dosare de furt doar în acest an, au fost duse la DGASPC, dar au fost scoase de părinți sau bunici a doua zi

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 23, 2019 0 1142

Cele trei fete minore care au nu mai puțin de 15 dosare penale pentru furt și au scăpat basma curată de fiecare dată pentru că nu au încă 14 ani au fost duse în plasament de câteva ori în acest an și au stat doar o noapte.

Cele trei fete se numesc Casandra, Paula și Angrustina și au fost duse în centre de zi și de noapte administrate de Direcția de Protecție a Copilului de câteva ori doar în acest an.

Casandra a fost dusă la Adăpostul de Zi și de Noapte din Cluj în 5 ianuarie și a stat două zile, în 14 ianuarie și a ieșit în ziua următoare, și respectiv în 29 ianuarie, de fiecare dată fiind preluată de bunicul matern la care se află în plasament. În 14 ianuarie a fost dusă și Paula, la același centru, și a fost ridicată în ziua următoare de către mama sa; Angrustina a fost adusă la Centrul de Zi și de Noapte în 18 ianuarie și a fost preluată de mama ei în aceeași zi.
Casandra a fost dusă și la adăpostul de zi și de noapte din Turda, în 13 decembrie, unde a stat o zi, în 5 februarie și respectiv în 31 iulie, de fiecare dată fiind preluată de bunicul matern la care se află în plasament.

Directorul adjunct al DGASPC Cluj, Nicoleta Molnar, explică pentru actualdecluj.ro: ”în momentul în care Poliția l-a găsit vagabondând pe stradă trebuie intervenit. Tocmai de aceea unul dintre cazuri e cu supraveghere specializată, în atenția noastră, în plasament la bunic”. Aceasta adaugă că în centrele de zi și de noapte ale DGASPC sunt copii care stau câteva săptămâni sau chiar luni dar când vine reprezentantul legal ca să-i externeze, acest lucru se întâmplă. ”În general sunt aduși de poliție”, a adăugat ea.

Amintim, cele trei fete minore care și-au ridicat Clujul în cap pentru că, cu tupeu, jefuiesc și tâlhăresc în special în mijloacele de transport în comun au fost cercetate, doar în acest an, în nu mai puțin de 15 dosare penale pentru furt – și în toate au scăpat basma curată fără niciun fel de sancțiune.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Cluj, Traian Morar, a explicat pentru actualdecluj.ro: ”sunt trei autoare cu vârsta între 12 și 13 ani, toate trei identificate. De la începutul anului și până acum au fost cercetate în mai multe dosare penale pentru furt, dosare care au fost înaintate instanței de judecată cu propunere de clasare având ân vedere că au vârsta sub 14 ani, ceea ce înlătură caracterul de răspundere penală. Sunt 15 dosare de la începutul anului, deschise la secțiile 1 și 2 și la Biroul de Investigații Criminale. S-a dispus de trei ori măsura internării lor în centrele Direcției de Protecție a Copilului, DGASPC, dar a doua zi părinții au mers și le-au scos. DGASPC monitorizează situația. E clar că fetele sunt îngrijite, curate. Ele se folosesc de vârstă, sunt conștiente că nu răspund penal orice s-ar întâmpla, iar în câteva ore sunt lăsate să plece acasă”.

Citește și:

Minorele care tâlhăresc în centrul Clujului, 15 dosare penale pentru furt doar în acest an. Poliția: ”se folosesc de vârstă, sunt conștiente că nu răspund penal orice s-ar întâmpla, iar în câteva ore sunt lăsate să plece acasă”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu