Închide

Cele mai „verzi” piste de biciclete trasate în Cluj sunt curățate în bataie de joc de firma de salubritate, reclamă clujenii

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 28, 2023 0 210

Pistele de biciclete din Cluj-Napoca au fost umplute cu zăpadă de firma de salubritate aflată în contract cu Primăria, în loc să fie accesibilizate pentru bicicliști, mai ales că municipalitatea s-a lăudat cu noile piste vopsite în verde de pe străzile modernizate în oraș. Clujenii care circulă cu bicicleta au sesizat în mediul online situația neplăcută din oraș, odată cu ninsoarea căzută la final de februarie.

 

„Când pista de biciclete devine depozitul rutier de zăpadă știi care e prioritatea administrației legată de sustenabilitate și transport nepoluant într-un oraș prea poluat deja de la emisiile mașinilor. Din păcate faptele sunt mai puternice decât vorbele. Boc zicea că să fim un oraș ECO nu EGO. La care eu adaug spre administrație doar să fiți ceea ce ziceți, nu doar să ziceți, atât!”, a semnalat arhitectul Marius Cătălin Moga de la asociația Mini Mass situația din Cluj-Napoca, în 28 februarie. El a mai subliniat că „am găsit echilibrul dar cere eforturi mari de atenție. Iar cu zăpada asta pe piste deja e prea mult. Am ajuns să depind de bicicletă prea mult. Chiar în condițiile de iarnă poți să te deplasezi bine. Doar să fim ajutați mai mult…”

„În România prioritatea nu e clară. În alte țări e declarată prioritară curățarea pistelor, abia apoi vine curățarea restului suprafeței carosabile sau măcar a unei benzi pe sens din aceasta”, a adăugat și Radu Mititean, de la asociația Clubul de Cicloturism Napoca, după ce postarea legată de pistele de biciclete a stârnit polemici pe rețelele de socializare.

„Azi pe Napoca doi tipi de la Supercom adunau cu lopata zăpada (de pe stânga, deci partea opusă pistei de biciclete pe care se circula deja lejer), deci o adunau fix pe o platformă cu remorcă care mergea foarte încet în fața lor”, a spus și Tamás Sisak.
„Oral LEGO. Ai grijă pe unde calci”, a scis și Ian Sau Șerban.
„Am mers ilegal cu bicicleta pe trotuar. Că nu aveam altă opțiune… Benzile sunt așa înguste aici pt mașini că m-aș fi expus prea tare traficului auto. Na, ne descurcăm cum putem în condițiile astea. Dar mersul bița e ultimul lucru la care se gândește administrația, evident, încă!”, a mai sintetizat situația Marius Cătălin Moga.
May be an image of tree, road and street

(sursă foto: Lumița Popa/facebook, 28 februarie, ora 10.00, Cluj-Napoca)

(sursă foto: monitorulcj.ro)
sursă foto cover: Mariu Cătălin Moga/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu