Închide

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Cluj și unul dintre cele mai populare din România, Salina Turda, se închide mai multe zile

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 10, 2024 0 335

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Cluj și unul dintre cele mai populare din România, Salina Turda, se închide mai multe zile.

Salina Turda s-a închis în 7 iulie și urmează să se redeschidă doar în 13 iulie, conform unui anunț al societății administratoare. La momentul anunțului Salina Turda SA nu a dat detalii, dar ieri aceasta a arătat că e vorba de filmarea unui documentar pentru care e necesară închiderea totală a Salinei – în plin sezon de concedii. ”Salina Turda este în derularea unui contract de promovare care nu are nici o legătură cu orice fel de activități militare”, a precizat societatea. ”În perioada 7 iulie 2024 – 13 Iulie 2024, obiectivul turistic este închis în scopul realizării unui material documentar. De îndată ce realizarea materialului se va finaliza, vom reveni în atenția dumneavoastră cu mai multe detalii”.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în anul 1992.

Prima atestare documentară a Salinei Turda datează din 1271. Mina Terezia a reprezentat principala sursă de aprovizionare până când lucrările miniere au încetat aici în 1932. În perioada 2008-2010, salina a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010.

Pe lângă vizitarea celor trei mine ale Salinei Turda – Rudolf, Terezia şi Ghizela – turiştii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior. Salina este cel mai vizitat obiectiv turistic din Cluj, cu sute de mii de plătitori de bilete în fiecare an. În zilele de sărbători legale nu e neobișnuit ca numărul vizitatorilor să ajungă la câteva mii zilnic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare