Închide

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Cluj revine la programul de toamnă, mai scurt

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 01, 2022 0 260

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Cluj revine la programul de toamnă, mai scurt, anunță azi administratorii acestuia.
Salina Turda revine la programul de toamnă și iarnă, din 5 septembrie, dată la care orarul de vizitare se modifică. Astfel, din data menționată salina va fi deschisă publicului între orele 9 și 17, cu ultima intrare la ora 16. Orarul de vară e extins până la ora 19, cu ultima intrare la ora 18.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în anul 1992.

Prima atestare documentară a Salinei Turda datează din 1271. Mina Terezia a reprezentat principala sursă de aprovizionare până când lucrările miniere au încetat aici în 1932. În perioada 2008-2010, salina a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010.

Pe lângă vizitarea celor trei mine ale Salinei Turda – Rudolf, Terezia şi Ghizela – turiştii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior. Salina este cel mai vizitat obiectiv turistic din Cluj, cu sute de mii de plătitori de bilete în fiecare an.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare