Închide

Cel mai tânăr primar din Cluj are 33 de ani. A fost pădurar și a muncit în străinătate la pavaje și cules de mere. Cea mai mare problemă – ”unitatea dintre oameni nu mai există”

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - oct. 07, 2020 0 1248

Cel mai tânăr primar din Cluj are 33 de ani.

Dorin Nap a fost ales ca primar în Valea Ierii pe listele PSD și are 33 de ani.

În Valea Ierii prezența a fost considerabilă la acest scrutin, 85,8% dintre alegători s-au prezentat la urne, adică 696 din totalul de 811 înscriși.
Doar doi candidați s-au înscris în cursa electorală, Dorin Nap pe listele PSD și Paul-Vasile Michile pe listele PNL. Nap a fost votat de doi din trei alegători care și-au exercitat dreptul de vot, adică 64,77%, în vreme ce Michile a adunat 35,2% din voturi. Nap e la a doua sa încercare ca primar, după ce în 2016, a candidat și a pierdut, tot pe listele PSD. Am vorbit cu acesta și l-am întrebat care a fost până acum parcursul său profesional și care e cea mai mare problemă a comunei după părerea sa, pe care ar și încerca să o rezolve în următorii patru ani.

”Am vârsta de 33 de ani împliniți, de profesie sunt tehnician silvic, am făcut o facultate de drept și administrație publică la Spiru Haret și acum sunt la a doua facultate, anul 3 silvicultură la USAMV pentru că vreau să ajung inginer silvic, am lucrat trei ani ca pădurar în Ocolul Silvic Valea Ierii. După ce am terminat facultatea am fost plecat în străinătate la muncă, acum m-am întors în satul natal, unde vreau să rămân definitiv, să fac ceva pentru oamenii din comună. În străinătate am fost plecat cam zece ani, trei luni lucram – o lună veneam acasă. În Germania am lucrat la același angajator cam trei ani, dar nu am vrut să mai merg la pavaje, am plecat în Italia la o livadă cu mere, am lucrat cam trei ani dar sezonier, primăvara mergeam la lucrări și toamna mergeam la cules. Anul trecut în Germania am stat două luni, cu prietena mea, și am decis să nu mai merg și să candidez ca primar. Politică nu am făcut niciodată. Pe listele PSD figurez din 2016, am mai candidat acum patru ani și nu am ieșit atunci, am scos 4 consilieri locali, PNL a scos 5, am zis că o șansă mai am, să mai încerc o dată”.

L-am întrebat care e cea mai mare problemă în comună, pe care ar urma să o rezolve ca primar, și spune că marea problemă e vrajba între oameni. ”Cea mai urâtă problemă pentru mine e că unitatea dintre oamenii din sat nu mai există, eu acum vreau pur și simplu să nu mai aud, de acum suntem o familie, familia Valea Ierii, să nu aud o vorbă că frate-său nu vorbește cu fiu-său, să dispară din start. Suntem o comunitate foarte mică. De ce să stăm în ură și dușmănie, suntem o mână de oameni. Le-am spus la oameni, în 27, de astăzi nu mai vreau să aud că tu ai votat cu ăla sau ălalalt. De acuma înainte tre să fim o familie, să ne gospodărim noi înșine, dacă are cineva probleme să-l ajutăm”.

Dar cum poate primarul să rezolve această situație? Prin transparență, spune el. ”O să fac niște ședințe cu oamenii și o să le spunem, transparență, o ședință cu toată comunitatea din Valea Ierii, le prezentăm problemele, le cerem sfatul, vizibilitate și transparență, o să fiu deschis cu fiecare om și la un moment dat îi unim”.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.