Închide

„Cel mai cunoscut economist al lumii” primește titlul de DHC la UBB

Educaţie by Actual de Cluj - mart. 05, 2018 0 682

Un profesor de la universitatea Columbia, din New York, primește titlul de Doctor Honoris Causa al celei mai mari universități din țară, „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

E vorba de profesorul universitar Jeffrey Sachs, care primește titlul de Doctor Honoris Causa vieri la amiază, în Aula Magna a UBB. Titlul este acordat în urma propunerii comune formulate de reprezentanţii Facultăţii de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării şi de cei ai Facultăţii de Geografie din cadrul UBB, „pentru prestigiul său ca economist, precum şi pentru contribuția la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite și la reducerea sărăciei extreme și a foametei din regiunile slab dezvoltate ale lumii”.

Jeffrey Sachs are 63 de ani, e consultant la ONU și publică editoriale care, spune el, apar în mai bine de 100 de țări. A fost numit de două ori printre cei mai influenți 100 de lideri ai lumii de către revista Time – de două ori. A fost numit de New York Times „probabil cel mai important economist din lume” și de revista Time ca „cel mai cunoscut economist al lumii”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu