Închide

Cel care a atacat cu cuțitul o femeie, în fața magazinului Profi, este fiul unui cunoscut medic psiholog din Cluj. Tânărul avea probleme mintale grave, dar a fost lăsat să circule liber

ActualitateSinteză știri localeTop News by Actual de Cluj - nov. 08, 2021 3 7144

Atacul deosebit de grav, de vineri seara, din fața magazinului Profi, de pe strada Dunării (cartierul Între Lacuri), când o femeie a fost atacată cu cuțitul, scoate la iveală detalii șocante. Autorul atacului este un tânăr de 17 ani, fiul reputatului medic psiholog clujean Cristian Delcea, potrivit informațiilor prezentate în exclusivitate de publicația foaiatransilvana.ro.

Deși băiatul avea probleme mintale grave, el ar fi fost scos din spital, cu acordul familiei, relatează publicația.

În luna februarie, 2021, Judecătoria Cluj Napoca a dispus internarea provizorie într-un spital de profil psihiatric pentru tânărul Darius Delecea. În aprilie, 2021, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au cerut prelungirea stării de internare voluntară, cu încă 60 de zile. Judecătoria Cluj Napoca a confirmat din nou decizia, numai că la Tribunalul Cluj, ca instanță de apel, s-a dispus o altceva, considerându-se că Darius Delcea nu mai este un pericol social și că nu se mai impune internarea lui.

Încă nu este foarte clar dacă la baza deciziei Tribunalului Cluj a stat o expertiză medico legală. Oricum, decizia externări unei persoane cu grave probleme psihice este una foarte ciudată, din toate punctele de vedere, relatează foiatransilvana.ro.

După ce a fost externat din spital, David Delcea mergea la școală cu un paznic după el, angajat de la PP Protect. Acesta îl prelua pe tânăr la ora 7.00 dimineața de acasă și stătea cu el până la finalizarea orelor, când se întoarceau la domiciliu.

Potrivit surselor foiatransilvana.ro, Darius Delcea se afla în evidența Centrului de Sănătate Mintală Cluj, unde participa la ședințe de psihoterapie.  Tatăl lui Darius, psihologul Cristian Delcea, angajat la Institutul de Medicină Legală Cluj, ar fi confirmat lucrul acesta.

„A avut o îmbunătățire semnificativă. Mergea săptămânal la ședințe de terapie la Centru de Sănătate Mintală. Făcea psihoterapie. Tratatamentul și-l lua zilnic. S-a ameliorat situația. Este singura explicație, că până la un an poate oricând recidiva. Ne-a luat foarte mult timp să ne ajutăm copilul să își revină. Examenele medicale erau pozitive. Boala asta este imprevizilă”, a comentat medicul Cristian Delcea, conform foiatransilvana.ro

Reamintim că vineri seara, 5 noiembrie, în jurul orei 18:30, o femeie în vârstă de 33 de ani, aflată la cumpărături, a fost atacată cu cuțitul, la ieșirea din magazin, fiind înjunghiată în gât.

Darius Delcea participase la o ședință de terapie religioasă în acea seară, la un centru multiconfesional de pe strada Siretului din Cluj Napoca. Acolo participau și alte persoane cu diagnostice similare, puse de medicii specialiști. La un moment dat, el i-a spus supraveghetorului că merge la baie dar nu s-a mai întors. După câteva minute, supraveghetorul l-a sunat pe tatăl atacatorului.

„El trebuia să vină acasă. Am vorbit cu cel care se ocupa de copii. Am vorbit cu șeful de acolo. Pe lângă psihoterapie l-am dus la un grup de tineri, unde citeau din biblie, cântau. Îi plăcea mult. Mergea de bună voie. S-a învoit la toaletă. Clar le-am spus cine este băiatul nostru. I-am spus că este sub tratament și ce diagnostic are. Noi am fost cei care am sunat prima dată la 112 să le spunem că băiatul nostru, care are problemele lui, lipsește”, a comentat Cristian Delcea, potrivit foiatransilvana.ro

Cristian Delcea a mai spus că și-ar fi dorit ca fiul său să fie internat într-o instituție de profil pentru o durată mai mare de timp.

3 comentarii

  1. Băiatul asta a luat de lano femeie o pisica pe care femeia i-a donat-o, a ucis-o si i-a trimis femeii filmul. Mare lucru dacă femeia înjunghiată nu e femeia de la care a luat pisica. Fiu de doctor psiholog… Bieții părinți…

  2. După ce învățați diferența între un medic și un psiholog s ar putea sa cred și sa ceea ce publicați are vreun contact cu realitatea. Rușinos ptr un jurnalist🤮🤮

Scrie un comentariu

Articole similare