Închide

Cei mai buni jurnalişti, premiaţi la o nouă ediție a Galei Premiilor Presei Clujene

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 16, 2021 0 122

Cea de-a şasea ediţie a Galei Premiilor Presei Clujene organizata de Asociaţia Profesioniştilor din Presa Cluj (APPC) va putea fi urmărită online. Premiile pentru cei mai bune articole scrise de jurnaliştii clujeni se ridică anul acesta la circa 8.000 de euro.

Acest eveniment de excelenţă pentru mass-media locală este singurul de profil din afara Bucureştiului. Astfel, Gala va fi transmisă online joi, 16 decembrie 2021  începând cu ora 18:00, pe pagina de Facebook ”Asociaţia Profesioniştilor din Presă-Cluj (APPC)”.
Gala se va desfăşura sub înaltul patronaj al Ambasadei Germaniei la Bucureşti. APPC va decerna, cu această ocazie, nu mai puţin de 14 premii pentru cele mai valoroase articole scrise de jurnaliştii clujeni.
Totodată, APPC Cluj va fi lansa o noua ediţie, a 14-a, a Anuarului APPC, volum care reuneşte cele mai valoroase articole publicate de gazetarii clujeni în ultimii doi ani şi care face parte dintr-o colecţie publicată anual, începând din 2006. Anuarul este practic o mini-istorie a mass-mediei clujene şi implicit a Clujului contemporan.
”După doi ani de pandemie, efectele se resimt la nivelul presei locale, aşa cum se resimt la nivelul întregii societăţi. Gala Premiilor Presei Clujene există în continuare datorită partenerilor noştri, cărora le mulţumim pentru susţinerea constantă pe care ne-au arătat-o. În 2021, cu susţinerea lor, premiem cele mai bune materiale din presa locală şi punem în lumină efortul şi munca oamenilor care ne ajută să înţelegem mai bine realitatea în care trăim şi să facem diferenţa dintre adevăr şi minciună”, a declarat Codruta Simina, preşedintele APPC.
Jurnaliştii au înscris un număr de 76 articole la „Oscarurile” Presei Clujene. Premiile APPC se decernează în acest an pentru mai multe categorii: Premiul Ştirea anului 2021 (cu locurile 1-3), Politic/Administraţie, Jurnalism comunitar, IT/Inovare, Sănătate, Jurnalism pe teme de educaţie, Jurnalism de mediu. De asemenea 3 premii de Excelenţă: Premiul special pentru jurnalism cultural,  Premiul special pentru jurnalism narativ/storytelling, Premiul special pentru jurnalism sportiv. Pentru categoria Ştirea anului în 2021, au putut participa concurenţi cu ştiri din toată ţara, cu condiţia ca aceştia să fie angajaţi ai instituţiilor de presă locale.
Valoarea totala a premiilor oferite de sponsori şi asociaţie e de peste 8000 euro.
Juriul pentru toate categoriile este format din Ramona Ursu (freelancer), Ana Poenariu (jurnalist de investigaţii la RISE PROJECT) şi Razvan Lutac (jurnalist de investigaţii la Libertatea).
APPC mulţumeşte partenerilor tradiţionali care, în ciuda dificultăţilor prin care trece economia, au rămas alături de asociaţie, dar şi partenerilor noi: MOL România, E.ON România, NTT DATA România, AROBS Transilvania Software, Envipco, Spark, Electric Castle, UNTOLD, XPN-Interglobalis, WINGS, Vitrina Advertising, Trend Communication, Editura Şcoala Ardeleană.
DESPRE ASOCIAŢIA PROFESIONIŞTILOR DIN PRESA CLUJEANĂ (APPC)
Asociaţia Profesioniştilor din Presa Clujeană (APPC) a luat fiinţă în 2005, fiind o organizaţie reprezentativă a presei clujene. Ea numără 54 de jurnalişti activi şi alte câteva zeci de membri susţinători, majoritatea foşti jurnalişti. De-a lungul celor 16 ani de activitate, APPC a organizat dezbateri, training-uri şi manifestări de solidarizare sau protest, şi a luat frecvent poziţie în chestiuni privind derapajele de la deontologie, cu scopul declarat de a creşte gradul de profesionalizare al jurnaliştilor şi de a proteja libertatea presei. Din 2006 APPC editează Anuarul Presei Clujene, care reuneşte cele mai bune articole din presa clujeană, iar din 2015 organizează Gala Presei Clujene, în care premiază cele mai bune articole de presă ale ultimului an.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare