Închide

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, o firmă din Cluj, cumpără companie de profil pentru aproape 18 milioane de euro, se extinde pe piața din SUA

Economie by Actual de Cluj - apr. 07, 2022 0 319

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, o firmă din Cluj, anunță că a achiziționat filiala din România a unei companii de profil, în cea mai mare tranzacție din istoria de 20 de ani a companiei clujene, pentru aproape 18 milioane de euro.

E vorba de compania clujeană AROBS, una dintre puținele din Cluj rămase cu capital autohton pe piața produselor software, care a anunțat azi că preia Enea Services Romania SRL pentru 17,9 milioane de euro. ”Prin această tranzacție, cea mai mare din istoria companiei, AROBS își va întări divizia Software Services prin integrarea în cadrul grupului a unui număr de aproximativ 160 de angajați și își va consolida și mai mult prezența pe teritoriul României și în SUA, extinzându-și în același timp portofoliul de clienți de pe piața europeană și cea americană”, transmite compania. Achiziția permite companiei consolidarea expertizei în dezvoltarea de software embedded și enterprise.

Valoarea tranzacției se ridică la 17,9 milioane de euro și cuprinde achiziționarea Enea Services Romania SRL și întreaga divizie de dezvoltare software a Enea AB împreună cu operațiunile din Statele Unite – contractorii locali și contractele clienților. Pentru realizarea tranzacției, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii de pe Bursa de Valori București, unde s-a listat în octombire, dar și o finanțare bancară.
Enea Software Development Services  a avut o cifră de afaceri totală de aproximativ 12 milioane de euro anul trecut. Aceasta este cea de-a doua tranzacție realizată de AROBS de la anunțul de listare pe Bursa de Valori București, după achiziționarea Berg Software Timișoara la finalul anului trecut, și a șasea din ultimii patru ani.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare