Închide

Cea mai lungă conductă de apă potabilă din România se va realiza la Cluj, s-a semnat contractul, are valoare de 44 milioane de euro

EconomieTop News by Actual de Cluj - mart. 16, 2022 0 586

Cea mai lungă conductă de apă potabilă din România se va realiza la Cluj, în cadrul mega-proiectului cu finanțare europeană de sute de milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din Cluj și Sălaj. Contractul pentru prima secțiune a fost semnat azi.

Consiliul Județean Cluj, acționarul majoritar al Companiei de Apă ”Someș” SA care derulează proiectul, anunță azi că a semnat contractul de lucrări privind construirea primei secțiuni din traseul conductei de aducțiune a apei potabile Cluj-Sălaj, respectiv tronsonul aflat pe teritoriul județului Cluj. Contractul are o valoare de peste 222,5 de milioane de lei, adică peste 44,5 milioane de euro, și e parte a programului de investiții finanțat din fonduri europene, în valoare de 355,6 milioane de euro, implementat de Compania de Apă ”Someș”. Este cea mai lungă aducțiune de apă potabilă din țară: doar traseul conductei pe acest prim tronson are o lungime de 95,72 de kilometri și străbate localitățile Cluj-Napoca, Chinteni, Vultureni și Așchileu. Execuția va dura 27 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Lungimea totală a conductei care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău este de 164 km.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare