Închide

Cea mai haotică stradă a Clujului nu are treceri de pietoni. Ce spun riveranii

AdministrațieRecomandarea redacției by Actual de Cluj - mai 08, 2014 0 415

campuluiUna dintre cele mai haotice străzi ale Clujului, care se învecinează cu cea mai aglomerată stradă a oraşului, e circulată zilnic de mii de maşini şi mii de persoane. În schimb, nu are treceri de pietoni.

E vorba de strada Câmpului, despre care arhitecţii şi urbaniştii se pun de acord că este una dintre cele mai haotice străzi ale oraşului, cu blocuri între case, străduţe înguste – dintre care multe private, blocuri construite pe autorizaţii de case şi alte asemenea. Pe această stradă locuiesc mii de clujeni şi singura lor cale de ieşire din zonă spre oraş este intersecţia cu strada Izlazului – aceasta, pentru cei care au maşină şi formează coloane de kilometri întregi în fiecare dimineaţă. Pietonii, la rândul lor, riscă accidente pentru că ultima trecere de pietoni e la intersecţia cu strada Izlazului, iar de acolo, kilometri întregi până la capătul străzii, nu mai există zebre.

 

View Larger Map
Mircea Simon e unul dintre localnicii străzii şi îi transmite primarului Emil Boc: „Vă rog să analizați și să propuneți amenajarea unor treceri pentru pietoni măcar din 500 în 500 metri, având în vedere densitatea de locuințe și populație de pe stradă Câmpului”, spune el pe site-ul domnuleprimar.ro.

„La ora actuală există o trecere pentru pietoni la intersecția străzilor Izlazului-Câmpului-Frunzișului. În sus pe strada Câmpului nu mai există nici o trecere pentru pietoni cu toate că stradă se intersectează cu str Mehedinți și apoi cu str Bâlea”.

Simon spune că înfiinţarea trecerilor de pietoni e importantă: „trebuie să ne ducem copiii la școală (unii merg singuri)și nu avem pe unde traversa”. Strada Câmpului se intersectează cu strada Mehedinţi, cea mai aglomerată din oraş, unde locuiesc, pe o lungime de câţiva kilometri, aproape 10.000 de clujeni.

Mai mult, spune el, pentru că strada a fost recent modernizată, maşinile circulă cu viteză mare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu