Închide

Cea mai căutată specializare la UMF – radiologie, 4 candidați pe loc

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 25, 2022 0 112

Cea mai căutată specializare la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca este în acest an nu stomatologia ori medicina generală, ci radiologia, cu cel puțin patru candidați pe loc. Examenul a avut loc în weekend, la Sala Polivalentă și alte două locuri.

Probele scrise ale examenului de admitere la UMF Cluj au avut loc în spații special amenajate, în amfiteatrele universității, dar și la Sala Polivalentă BTArena și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai”.

Pentru admitere au concurat în acest an peste 1.700 de candidați, mai exact 1.721, pentru 680 de locuri la buget și 315 locuri cu taxă. Cele mai căutate specializări au fost Radiologie și Imagistică – cu 4,4 candidați pe un loc la buget, Medicină – cu 3,23 candidați pe un loc la buget și respectiv Tehnică Dentară – cu 2,51 candidați pe un loc la buget.

Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de două ore. Rezultatele examenului au fost făcute publice pe site-ul universităţii şi afișate la avizierele de pe strada Victor Babeș 8. Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa în 26 iulie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare