Închide

Ce spune Arhiepiscopia despre călugărul îndrăgostit

ActualitateSinteză știri locale by Actual de Cluj - mai 30, 2017 0 1758

Un călugăr de la Mănăstirea Râșca, pe numele de monah Teofan, ar fi lăsat însărcinată o localnică, a relatat site-ul Ziarul Clujean.  Într-o filmare cu camera ascunsă, starețul Mănăstirii ar fi recunoscut acest incident, apreciind că este posibil ca acest călugăr să fie exlcus din vaiața monahală.  Arhiepiscopia Clujului arată, astăzi, într-un comunicat de presă, că situația călugărului era cunoscută înainte ca subiectul să apară în presă, și că acesta și-ar fi cerut din proprie inițiativă ieșirea din viața monahală. Publicația Ziarul Clujean relatează cum fostul călugăr s-ar fi mutat deja cu partenera sa, care urmează să-i dăruiască un copil.

Ce spune Arhiepiscopia?

„Înainte ca presa să fi sesizat acest lucru, Vasile Irini, pe numele de monah Teofan, și-a solicitat în scris ieșirea din viața monahală. Vasile Irini nu mai poate rămâne în mănăstire, cerându-și ieșirea din monahism și revenirea în rândul mirenilor, neavând dreptul de a mai purta uniforma monahală. În conformitate cu prevederile Regulamentului autorităților canonice-disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, călugărul va fi deferit judecății consistoriului monahal eparhial.

Fostul monah nu a avut până acum niciun fel de abateri, iar faptele semnalate de presă s-au petrecut în afara mănăstirii. Cazul călugărului Teofan este unul izolat și nu se poate generaliza asupra întregului cin monahal. (Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului)”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu