Închide

Ce soluții strategice de asigurare a mobilității are Clujul pentru 2021-2030. Clujenii sunt chemați la o nouă dezbatere la Centrul de Inovare și Imaginație Civică

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 24, 2021 0 133

Strategia pe mobilitate pentru zona metropolitana va fi prezentată public în cadrul unei dezbateri programate joi, 25 februarie 2021, începând cu ora 17.00 la Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) al Primăriei de către experții Băncii Mondiale. Directorul Ovidiu Cîmpean, coodonatorul CIIC, a arătat că toate strategiile Clujului au fost corelate și se vor prezenta proiectele strategice pentru asigurarea mobilității la nivelul Metropolei Cluj.
„Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj și Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană sunt corelate și se va prezenta o strategie a Zonei Metropolitane la capitolul mobilitate care se va regăsi în preocupările de proiecte ale Clujului”, a explicat Cîmpean.
Deja Primăria din Cluj și-a asumat proiecte majore de infrastructură prin care să se aducă îmbunătățire a traficului din Cluj și din zona metropolitană – tren metropolitan (la faza de realizare a strudiului de fezbilitate), centura metropolitană (faza studiilor de fezabilitate), metrou, plus că investește constant pe partea de îmbunătățirea a transportului public operat prin Compania de Transport Local pe care o deține.
Dezbaterea care va avea ca temă „Mobilitatea” va avea loc joi, 25 februarie, de la ora 17.00, în cadrul CIIC prin intermediul platformei electronice ZOOM și va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.
 Această dezbatere face parte din seria de consultări publice pentru realizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030.

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană 2021 – 2027 (2030) este realizată de Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj și experții Băncii Mondiale.

Pentru înscrierea la cuvânt, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea ”mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție. Facem precizarea că, pentru a permite tuturor celor interesați să primească dreptul la cuvânt, durata maximă a unei intervenții va fi de 3 minute.
Prin CIIC, Primăria dorește să încurajeze participarea, implicarea cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului și să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunității.
Această dezbatere este parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu