Închide

Ce schimbări și-a făcut Boc la masa Consiliului Local? Tișe, forțat de premierul Orban să-l accepte pe consilierul Dorel Secară

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 05, 2020 1 1847

Liderii PNL Cluj, Emil Boc, Daniel Buda și Alin Tișe s-au pus de acord în privința desemnării candidaților eligibili pentru Consiliul Loacal și Consiliul Județean, pentru alegerile programate în 27 septembrie.

În cazul forului Consiliului Local, Boc a avut grijă să nu-și creeze bătăi de cap, desemnându-i, în mare parte, pe aceiași care dețin și astăzi manadete, în mare parte oameni care provin din vechiul său partid (PDL), care-i cunosc stilul, cutumele, educați să-i țină spatele fără să crâcnească.

Există totuși o modificare notabilă și anume că doi dintre actualii consilieri locali, Bashar Molhem și Gabriela Moldovan, au cerut să candideze pe listele Consiliului Județean.

Pe lista lui Boc au rămas, așadar, în următoarea ordine a locurilor eligibile:

Viceprimarul Dan Tarcea și consilierii Radu Moisin, Ovidiu Florian, Gliga Florin, Marius Jurja, Radu Rațiu, Loredana Pop, Ovidiu Vișan, Radu Constantea, Călin Găbudean, Ovidiu Vaida, și proaspăt adăugați: Ionuț Moldovan, Bogdan Covaliu, Marius Chira, Andrei Irimie, Flavia Petrus Ibranyj, Valentin Maior, Cocan Valentina Varvara.

Tișe, pus la zid de vechii liberali

Dacă Boc n-a avut deloc o sarcină dificilă, în cazul președintelului Consiliului Județean, Alin Tișe, lucrurile s-au complicat. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, Tișe e constrâns de premierul României, Ludovic Orban, să-l reincludă pe loc eligibil, pe consilierul județean Dorel Secară.

Nu este niciun secret că Dorel Secară a intrat în conflict deschis cu Alin Tișe, în repetate rânduri, în ședințele forului public, în special pe subiectul Aeroportului, Secară ținându-i partea directorului regiei aeroportuare, David Ciceo. Au mai fost și alte ocazii în care Secară l-a combătut pe Tișe, motiv pentru care scoaterea sa din schema Consiliului Județean era așteptată de toată lumea.

Numai că Secară (fermier din Borșa), este și consilierul ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Premierul Orban, de asemenea a avut mai multe interacțiuni cu Dorel Secară, iar decizia lui Tișe de a-l scoate de pe lista aleșilor județeni l-a deranjat  – spun sursele Actual de Cluj. Ministrul Oros – reprezentantul vechilor liberali de la Cluj – s-ar fi plâns lui Orban că trioul Boc-Buda-Tișe nu a ținut cont în niciun fel de doleanțele lor, listele de candidați fiind alcătuite fără ca ei să fie consultați.

În consecință, marți seara, Orban i-ar fi cerut în mod expres lui Daniel Buda (președintele titular al PNL Cluj) ca lista de la Consiliul Județean să se alcătuiească „fermoar”, respectiv câte un membru de la vechiul PNL și unul de la vechiul PDL.

Nu e sigur dacă Tișe va accepta solicitarea lui Orban, cert este că pe locuri eligibile din partea vechilor liberali, cu acordul premierului Orban, au fost propuși următorii:

1.Mureșan Aurelian (din Dej) sau actualul vicepreședinte Marius Mânzat (fie unul, fie celălat va prelua inclusiv mandatul de vicepreședinte.

2.Hadrian Arion, cadru didactic, fost consilier judetean

3. Dorel Secară (consilier județean în prezent)

4. Iulian Sânmărtean (consilier judetean  în prezent și lider PNL Gherla)

5. Dumitru Drăghici (consilier județean în prezent)

6.Cristian Ciuta (președintele organizației de tineret a PNL Cluj)

7. Bashar Molhem  (consilier local în prezent)

8. Bălaj Marius (consilier județean în prezent)

9. Călin Felezeu (consilier judetean în prezent)

10. Gabriela Moldovan (în prezent consilier local).

Dintre propunerile lui Tișe, din vechiul PDL îi amintim pe:

Maria Forna (liderul organizației de tineret a PNL, la nivel național, precum și consilier al eurodeputatului Daniel Buda)

Marinela Marc (consilier județean în prezent și șeful Inspectoratului Școlar)

Călin Tuluc (avocat și consilier județeat în prezent),

Ionel Haiduc (consilier judetean în prezent),

Angela Marchiș (consilier judetean în prezent)

Anca Hodorogea (consilier judetean, în prezent)

Rusu Ionut (directorul Sălii Polivalente )

Andro Marinel (consilier judetean in prezent)

Lista lui Tișe e încă deschisă, având în vedere că liberalii mizează că pot obține 20 de mandate de consilieri, la alegerile din 27 septembrie. În prezent, PNL deține 18 mandate în Consiliul Județean.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare