Închide

Ce salariu și-a fixat unul dintre oștenii obedienți ai lui Emil Boc

AdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 24, 2014 0 411

Ion Pantelimon, sub cârmuirea căruia s-au irosit zeci de milioane de euro la „centura de diamant” a Clujului, a fost reinstaurat în fruntea Regiei Autonome a Domeniului Public pe care o patronează Primăria Cluj Napoca. El și-a negociat în Consiliul de Administrație, zilele trecute, un sariu brut de circa 10.000 de lei, cu toate că regia se află într-o situație financiară dificilă.

Ani de zile a reușit Ion Pantelimon să facă slalom între Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) și Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP), în funcție de cum i-au ieșit cărțile lui Emil Boc. Altfel spus, dacă Boc s-a aflat la Primărie, Ion Pantelimon s-a menținut la șefia RADP. Când Boc a ajuns premier, Pentelimon s-a mutat la șefia DRDP (structură subordonată Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România). Apoi când Boc a revenit la Primărie, iar partidul său a fost înlăturat de la putere, Pantelimon și-a regăsit  locul călduț de la RADP.  Iar cel mai interesant lucru este faptul că în tot acest periplu al său, a avut grijă s-o tragă după el și pe contabila Zoița Olimpia Bumb.

Înainte să ajungă PDL-ul la putere, Ion Pantelimon era un simplu angajat al fabricii de hârtie din Dej. Colegii lui de partid îl bârfeau că nu dispunea de resurse financiare și că în campaniile electorale contribuia doar cu hârtie. Mai mult, Pantelimon nu avea nici mașini scumpe cum are acum și nici o casă în municipiul Cluj Napoca. PDL-ul și Emil Boc au făcut, însă, pentru el minuni. Dintr-un angajat cu bicicletă al fabricii de hârtie din Dej, Pantelimon a ajuns să trăiască într-o vilă în Cluj Napoca și a schimbat în ultmii ani mai multe mașini scumpe.

Ultima dată când a migrat de la RADP spre DRDP, Pantelimon a avut grijă să lase în locul său un apropiat. Este vorba despre Ioan Morocăzan, care acum a înțeles că trebuie să se dea frumușel la o parte pentru a-i face loc șefului său. De fapt, Ioan Morocăzan, Olimplia Bumb și Ion Pantelimon erau înțeleși cum să-și împartă funcțiile, având și sprijinul Primăriei în sensul acesta.  Până când și-a încheiat Morocăzan mandatul de director, Pantelimon a acceptat să lucreze ca șef serviciu în cadrul regiei. A lucrat așa un an. Când a venit momentul să-și depună candidaturile în Consiliul de Administrație, pentru funcțiile de director general director tehnic, respectiv contabil șef, cei trei n-au întâmpinat nici un fel de surpriză. Nu i-a contracandidat nimeni, astfel, funcția de director executiv i-a revenit lui Pantelimon, cea de director tehnic lui Morocăzan, iar cea de contabil șef Olimpiei Bumb.

Cei trei și-au negociat salariile. Pantelimon a subliniat că nu acceptă să lucreze pentru un salariu brut mai mic de 10.000 de lei. În final, s-a aprobat 9.900 de lei. Membru în Consiliul de Administrație al regiei, Alexandru Coroian a explicat că suma n-ar fi foarte mare, având în vedere că Pantelimon rămâne în mână cu aproximativ 7000 de lei. Pe de altă parte, situația financiară a regiei este una precară, dar acest aspect pare să nu-l îngrijoreze pe Pantelimon. S-au făcut demersuri pentru ca regia să ia un împrumut de la Primărie (Consiliul Local), de peste 5 milioane de lei.

În afară de acest aspect, mai trebuie menționat faptul că Pantelimon a fost demis ultima oară de la DRDP din cauza modului deficitar în care a gestionat contractul cu firma maghiară Vegyepszer, pentru consolidarea versantului alunecos de la „centura de diamant” a Clujului. Deși a fost respensabil de întreaga situație, Ion Pantelimon a refuzat constant să-și asume răspunderea pentru întârzierea cu mai bine de un a acestui proiect  și pentru costurile suplimentare de zeci de milioane de euro care au survenit pe parcursul derulării lucrărilor. Din pricina datoriilor cu care a rămas DRDP de pe urma acestui proiect, Clujul n-a mai primit de ani de zile nici un ban de la București pentru alte proiecte de  centuri ocolitoare.

  • author photo two

    Cosmina Fernoaga

    Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu