Închide

Cât au băgat în vistieria municipiului șoferii ilegaliști. În Cluj se ridică 9 mașini pe zi

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 25, 2014 1 365

S-au plâns consilierii locali și au cerut fapte cu privire la modul în care se parchează, cel puțin în centrul orașului. Administrația locală a comunicat primele cifre pe anul acesta: 11.200 de sancțiuni contravenționale și 1530 de mașini ridicate. Asta înseamnă peste 1 milion de lei, încasări din amenzi la bugetul local, plus încă circa 600.000 încasări ale Regiei Domeniului Public pe partea de eliberare mașini ridicate, după cum au informat reprezentanții primăriei.

Cifre primăriei atestă o medie de peste 20o de mașini ridicate într-o lună. Raportul administrației locale atestă că, în medie, pe zi lucrătoare se ridică circa 9 mașini. Potrivit Biroului Mass media al instituției, din cele peste 1500 de mașini ridicate anul acesta, mai mult de jumătate au fost ridicate din zona parkingurilor cu plată din oraș, atât a celor din centru cât și a parcărilor supraterane din cartiere. „Cele mai multe mașini au fost ridicate din zona parkingului din Mihai Viteazul, 600 autovehicule ridicate şi 916 sancţiuni contravenţionale aplicate”, a mai precizat primăria. În plus, administrația locală a mai ținut să menționeze că încurajează și sesizările telefonice cu privire la parcările neregulamentare care, potrivit instituției, se pot adresa dispeceratului Poliției Locale.

În prezent, în zona centrală a orașului există peste 3250 locuri de parcare, în afară de cele din parkingul primăriei de pe Moților, plus cele private – în Mihai Viteazul și pe Calea Dorobanților. Specialiștii susțin că locurile de parcare sunt insufieciente și că primăria ar trebuie să suplimentareze necesarul prin amenajarea unor noi parkinguri, la limita zonei centrale.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.