Închide

Ce s-a ales de „retrogradații” Universității Cluj. Au condus clubul spre faliment, dar și-au găsit rapid alte echipe

SportTop News by Catalin Suciu - iul. 16, 2015 0 871

Universitatea a căzut în liga secundă, e amenințată cu falimentul, dar fotbaliștii care au îmbrăcat tricoul șepcilor în sezonul trecut și-au găsit, în mare, alte angajamente. Unele chiar foarte avantajoase.

“U” e amenințată cu falimentul, se zbate să supraviețuiască și nu se știe deocamdată dacă va putea începe sezonul în liga a doua sau dacă o va face  nu are siguranța că va putea încheia măcar turul campionatului. Retrogradarea a condus clubul la marginea prăpastiei, club rămas fără nici un sprijin financiar după fuga din țară a fostului finanțator Florian Walter. Rămânerea în Liga 1 ar fi garantat măcar existența pentru cel puțin încă un an , trai ce ar fi fost asigurat fără probleme de banii din drepturile de televizare. Dar jucătorii vin și pleacă… așa se face că marea majoritate a fotbaliștilor care-au semnat- mai mult sau mai puțin – sentința Universității s-au reorientat și-au prins contracte  la alte formații. Unii dintre titulari, alții care au jucat spordic sau chiar deloc. Dacă transferurile  lui Robert Veselovsky  și Vlad Morar la Mlada Boleslav, respectiv Beitar Ierusalim,  sunt oarecum de înțeles, surprind, în schimb, alte mutări pe piața transferurilor.

 

Lista celor care și-au găsit alte echipe:
Robert Veselovsky – Mlada Boleslav (prima ligă din Slovacia)
Raul Ciupe- Viitorul Ovidiu
Lucian Munteanu – Viitorul Ovidiu
Dino Skvorc –Hapoel Saba (prima ligă din Israel)
Narcisse Bambara- oferte din Turcia și Franța
Gravenberch – Dordecht (liga a II-a din Olanda)
Castillion – Debrecen (locul 3 în Ungaria în ultimul sezon)
Van den Broek – oferte din Olanda
Vlad Morar – Beitar Ierusalim (locul 4 în Israel în ultimul sezon)
Nuno Viveiros – CSMS Iași
Raul Costin – FC Botoșani
Petar Jovanovic- FK Vozdovac (prima ligă din Serbia)

Jucători care nu și-au găsit echipe:
Andrei Lungu
Vasilică Cristocea
Valentin Lemnaru
Emilian Dolha

Din garda veche au mai rămas tinerii formați de club Andreas Calcan, Ionuț Neag, Lorant Kovacs, aceștia având deja nenumărate meciuri în Liga 1, plus câțiva juniori care au mai cochetat cu prima echipă. În rest, lotul pentru liga secundă va fi alcătuit din jucători foarte tineri de la centrul de copii și juniori și din fotbaliști împrumutați în ligile inferioare.

Cu ei începe reconstrucția la “U” Cluj. Cum poate arăta echipa în liga a-II-a

Ceppelini, Mengolo, Daniel Martins și Paulinho, jucători care mai au contract cu Universitatea, își negociază în această perioadă rezilierea angajamentelor. “U” îi lasă să plece gratis, dar cu condiția ca aceștia să renunțe la restanțele salariale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare