Închide

Ce promisiuni a oferit Guvernul angajaților din Sănătate după declanșarea unor acțiuni de protest prin care s-au cerut majorări salariale

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - feb. 06, 2024 0 194

Sindicatele din sănătate au obținut, în 5 februarie, din partea Guvernului promisiunea unor majorări salariale în medie cu 15 procente, arată rador.ro. Acesta se adaugă la indexarea de 5% aplicată deja bugetarilor de la începutul anului și s-ar ajunge, astfel, la cele 20 de procente cerute de sindicate.

După discuțiile de la începutul acestei săptămâi cu premierul Marcel Ciolacu, liderii Federației Sanitas au spus că salariile vor crește în două etape, în lunile martie și iunie, dar că încă nu este clar cum se vor distribui sumele pe categorii de personal. Ei au mai anunțat că discuțiile cu autoritățile vor continua.

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară nu au fost însă mulțumiți de ofertă, pentru că, a explicat Viorel Rotilă, majorarea ar viza doar salariul de bază, astfel că veniturile angajaților, care includ și sporuri, ar crește cu mai puțin de 14%. El a precizat că acțiunile de protest vor continua.

Pe pagina de Facebook a Federatiei Sanitas angajații din sănătate semnalează că: „Dacă nu facem grevă generală, ne meritam soarta!!Își bat joc de noi!!Sporul la salariul actual e maxima urgență!!”

 

Foto: Ioana Badana/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare