Închide

Ce proiect dezvoltă în buricul Clujului, Consiliul Județean?

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 25, 2019 1 887

7000 de metri pătrați în centrul Clujului, pe strada Victor Babeș, în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, stau îngrădiți în regim de șantier, de mai bine de 11 ani. Proprietarul – Consiliul Județean Cluj – a cochetat cu mai mute idei privind exploatarea acestui amplasament, fără să concretizeze vreouna. În prezent se fac demersuri pentru realizarea unui Centru Integrat de Transplant. „Vom organiza în octombrie un concurs de soluții în vederea elaborării documentației tehnice. Deocoamdată am desemnat câștigătorii licitației pentru întocmirea unui studiu istoric și a unui stduiu de trafic”, a anunțat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Întreaga documentație tehnică ar trebui finalizată până la începutul anului viitor, astfel încât administrația județeană să poată solicita finanțare europeană. „Avem șanse foarte mari să realizăm această investiție din fonduri europene, prin POR. Important este să avem documentația pregătită, astfel încât să putem depune proiectul”, a spus Tișe.

Primul pas a fost făcut, prin angajarea firmelor care vor elabora studiile necesare pentru acest proiect, dat fiind că vorbim despe o zonă din centrul Clujului.  Firma câștigătoare pentru întocmirea studiului istoric este Ektra Studio SRL, valoarea contractului fiind de 21.300 de lei, fără TVA, în timp ce Universitatea Tehnică – Laboratorul Trafic şi Securitate Rutieră va întocmi studiul de trafic în schimbul sumei de 22.175 de lei, fără TVA. Remintim că noul Plan Urbanistic General al municipiului Cluj Napoca permite fără probleme construcția unui centru medical pe acest mplasament.

În 2007, terenul de 7000 de metri pătrați a fost rupt din curtea Spitalului de Penumoftiziologie „Leon Daniello” pentru a fi atribuit societății clujene Nisco Invest, în regim de concesiune. A existat o licitație publică, în sensul acesta, iar Nisco Invest s-a angajat să realizeze un centru de servicii medicale, cu birouri, parcări, heliport etc. Mult lăudatul și premiatul proiect „Akademia Center” a fost îngropat, la scurt timp, după ce compania Nisco Invest a intrat în faliment. Lucrările s-au oprit la faza de fundație, iar de ani de zile șantierul stă în paragină. După falimentul Nisco, terenul a fost reținut, în mod nejustificat, de o firmă de recuperare de creanțe. Tișe a recunoscut că terenul a stat blocat timp de mai mulți ani din pricina unei inabilități de ordin juridic din partea funcționarilor din cadrul Consiliului Județea. „În prezent putem dispune fără probleme de teren, este al nostru, e curat, liber de sarcini, trebuie doar să elaborăm documentația tehnică și să accesăm finanțarea”, a explicat Tișe pentru Actual de Cluj.

Un comentariu

  1. Bai tembelilor.. nu mai faceti spitale in centru.. ati innebunit complet.. nu mai faceti spitale si malluri in oras can nu e nevoie… toata lumea are masini.. e pentru doctori sa aiba alimentara comunista la dispozitie pentru un corn cu iaurt?

Scrie un comentariu

Articole similare