Închide

Ce poţi să faci azi la Jazz in the Park. Muzică pe mal de Someş sau la Pata Rât?

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 27, 2017 0 417

Programul Jazz in the Park de azi include un concert, cu bilete plătite, la Opera Maghiară, dar şi concerte gratuite pe malul Someșului, unde cântă trupe din competiţia din cadrul festivalului. S-ar putea să auziţi muzică şi pe străzi în centrul orașului, iar azi e deschisă şi scena neconvenţională a ediţiei: la Pata Rât. Ziua se încheie cu un jam session.

Opera Maghiară găzduiește de la ora 20:00 concertul lui Dhafer Youssef, headliner al festivalului și unul dintre cei mai apreciați muzicieni și un ambasador important al muzicii cu influență arabă. A fost premiat la BBC World Music în 2003 și 2006, a vândut peste 50.000 de albume în toată lumea, a urcat pe scenele tuturoe marilor festivaluri de jazz din lume:  Montreux, North Sea Jazz, Oslo și Umbria și a colaborat cu artiști precum Paolo Fresu. Omar Sosa sau Tigran Hamasyan.
Pe malul Someșului începe de la ora 18:00 Concursul Internațional Jazz in the Park.  15 trupe au ajuns în finală și cântă de azi și până joi în fiecare seară pe malul Someșului, zona Plajei Grigorescu.

Iată cine concertează astăzi în concurs:

ora 18: Berkes Quartett

Ora 18:45: Beyond Duo

Ora 19:30: Sain Mus

Ora 20:15: Antal Gabor Trio

Ora 21:00: Hences Quartet

Ora 22:00: Hot Club de Cluj

 

Accesul e liber, pe bază de bilet neobligatoriu – pot contribui toți cei care doresc la Fondul Jazz in the Park prin cumpărarea a cel puțin un bilet neobligatoriu în valoare minimă de 10 lei.

Azi e ziua în care e activă scena de la Pata Rât. Activitățile încep aici de la ora 16:00 cu un performance al celebrului percuționist Dario Rossi, obișnuit să cânte în fața a sute și mii de oameni, în stradă. El folosește obiecte pe care le reciclează – tigăi, țevi, farfurii – iar show-ul lui e unul extraordinar. Îl veți putea întâlni și pe străzile din Cluj. Tot la Pata Rât, de la ora 18:00 cântă Hot Club de Cluj, de la 19;00 – Taraf de Caliu, concert realizat cu sprijinul Centrului Cultural Clujean. De la ora 20:00 e programată surpriza serii: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra concertează chiar la Pata Rât, după ce aseară a deschis festivalul la Opera Maghiară.

Ora 16:00: Dario Rossi

Ora 18:00: Hot Club de Cluj

Ora 19:00: Taraf de Caliu

Ora 20:00: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

Cu sprijinul Primăriei sunt puse la dispoziție autobuze spre Pata Rât în regim gratuit.

Accesul la concertele de la Pata Rât e liber cu bilet neobligatoriu pe care îl puteți cumpăra dacă doriți să sprijiniți fondul Jazz in the Park și inițiativele educaționale, sociale și culturale din Pata Rât și din restul orașului.

Blend găzduiește seara Jam Session între artiștii de la festival și oricine vrea să interacționeze și să-și testeze talentul muzical, iar artiștii stradali vă vor întâmpina de azi și până duminică pe Bulevardul Eroilor, în fața clădirii The Office, la Off the Wall și în piațeta Operei Maghiare.

Despre noutăţile ediţiei:

Începe Jazz in the Park: în Parcul Central, pe mal de Someş, la Operă şi la Pata Rât. Orchestra care deschide festivalul la Operă stă o zi în plus ca să cânte şi la Pata Rât

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare