Închide

Ce planuri sunt în 2015 pentru modernizarea ștrandului Sun

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 24, 2015 0 980

Ambiții mari și resurse puține, așa se conturează 2015 pentru ștrandul din subordinea regiei primăriei aflat în cartierul Grigorescu, în zona Sun.

În proiectul de buget al primăriei clujene sunt prevăzuți, pe lista proiectelor de investiții din 2015, 200.000 de lei pentru modernizarea strandului.

Iarna aceasta, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) a tatonat transformarea strandulului în patinoar pe perioada de iarnă. Pentru că temperaturile au ajutat, începutul de an a debutat cu porți deschise pentru patinatori. În 4 ianuarie am avut 150 de persoane. Dintre acestea au fost și antuziaști care, pentru că intrarea a fost gratuită, au ajutat la curățarea zăpezii din incintă, la care angajații noștri lucrau. În special au fost niște sportivi care s-au implicat. Există interes și ne vom concentra din iarna următoare pe această activitate”, au explicat reprezentanții regiei.

În 2015, RADP are în plan să modernizeze instalația de încălzire a apei pentru că pe această direcție au venit cele mai multe sesizări de la clienții din 2014 care s-au plâns că apa e rece. „Vom achiziționa panouri fotovoltaice și ne vom concentra pe modernizarea instalației de modernizare a apei. În paralel ne ocupă și de proiectul mare de modernizare pe care îl avem în atenție”, mai spun aceștia.

Ștrandul Sun se întinde pe o suprafață de aproximativ 4 hectare iar în 2014 prețul de intrare a fost de 12 lei pentru adulți, cu 2 lei mai mare decât în 2010. Copiii au beneficiat de reducere de 50 la sută. Pentru încă jumătate din prețul de intrare se puteau închiria șezlonguri.

În mandatul fostei administrații Apostu-Moisin, primăria a încercat să concesioneze 5 hectare de teren în zona Sun pentru amenajarea unui complex de tip aquapark cu bazine, restaurante sau hotel. La licitații nu s-a prezentat însă nimeni, investiția fiind evaluată la câteva zeci de milioane de lei. În plus, existau condiționări de la Electrica privind construirea în zonă, așa au explicat oficialii de la vremea respectivă eșecul proiectului.

SURSA FOTO: monitoruldecj.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare