Închide

Ce luminițe a pregătit primăria pentru oraș

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 29, 2016 0 526

Clujul se va aprinde de sărbătoare, de Ziua Națională a României, din Piața Unirii unde se va deschide și Târgul de Crăciun. Despre culori și concept, primăria a ținut să anunțe că orașul a fost decorat cu peste 2500 de elemente luminoase iar despre culorile preponderente că sunt un amestec de alb cald și alb rece (posibil și probabil la fel ca anul trecut).

Elementele luminoase au fost furnizate de Elba Com – Neon Lighting, potrivit acordului cadru pe care această asociere îl are cu primăria, acord de circa 1,8 milioane de lei pe an, pentru iluminarea orașului pe timpul sărbătorilor de iarnă.

Administrația locală a ținut să anunțe și numărul de figurine pe care deja le-a montat în 30 de străzi sau piețe, atât din centrul orașului cât și din cartiere. Dacă sunt mai multe, mai puține sau altele decât cele de anul trecut, nu s-au mai amintit aceste aspecte. Potrivit primăriei vom avea: țurțuri, perdele luminoase, fulgi, elemente 3D (cilindri, sfere, vaze luminoase), oameni de zăpadă, bannere luminoase sau elemente care se montează pe stâlpi.

În centrul orașului, în Piața Unirii, s-a montat aceeași cortină luminoasă pe care deja majoritatea orașelor mari din România o folosesc de sărbători pentru Selfie-urile de sezon de mulți ani. Iar Clujul a introdus-o recent cu câteva zeci de mii de euro plătite către Elba, separat de contract.

Chestiunea inedită a iluminatului festiv de anul acesta o reprezintă iluminarea celei mai frumoase străzi din oraș, strada Kogălniceanu, în urma unui concurs de idei organizat de o firmă privată în colaborare cu primăria. Despre aprinderea acestor luminițe nu s-a anunțat deocamdată nimic. 

Singurul concurs pentru un spațiu public pe care l-a văzut orașul în acest an: e lansat de o firmă privată și aduce luminițe pe strada Kogălniceanu

Chiar dacă a acceptat provocarea de a ieși din tiparele iluminatului festiv, primăria nu a mers până la capat în acest proiect și nu a scos mașinile de pe Kogălnicenau, dacă tot a acceptat ca această arteră să fie iluminată diferit de restul orașului, așa cum anul trecut s-a întâmplat cu Piața Mihai Viteazul.

S-au aprins bulgării rostogoliți în piața Mihai Viteazu prin concurs

Iluminatul festiv se va aprinde pe 1 decembrie, din Piața Unirii, de la ora 19.00.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu