Închide

S-au aprins bulgării rostogoliți în piața Mihai Viteazu prin concurs

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 07, 2015 0 656

Sunt o premieră pentru Cluj, chiar o premieră națională, și au fost presărați în urma unui concurs lansat de o firmă privată în partenerit cu primăria într-o piața centrală a Clujului. Ca un răspuns la nemulțumirile clujenilor exprimate iarna trecută când orașul a fost iluminat în albastru electric, anul acesta avem o piață decorată cu globuri luminoase, după o idee a clujenilor Diana Siminic și Barva George Precup. În 6 decembrie bulgării din luminițe au aprins straiele de sărbătoare ale uneia dintre piațele uitate ale orașului, Mihai Viteazu, pe care autoritățile promit să o modernizeze prin concurs de zece ani încoace.

Nu s-a reușit mare lucru cu modernizarea piaței Mihai Viteazul și cu lansarea concursului de soluții promis de primărie, însă s-a reușit în 2015 un altfel de concurs, inițiat de un privat, pentru decorarea ei cu prilejul sărbătorilor. „Se întâmplă pentru prima dată în Cluj ca o piață publică să fie decorată de Crăciun prin intermediul unui concurs public de idei. Și din cunoștințele mele, e prima oară când un astfel de concurs are loc în țară. În piața Mihai Viteazu au fost montate globuri luminoase care pur și simplu te atrag și te încălzesc. Designul simplu te poftește la plimbare într-o piață abandonată până nu demult de toată lumea”, a anunțat Andi Daiszler în calitate de „vinovat” pentru lansarea concursului de design de luminițe de sărbători.

Bulgării (Snowflakes) cu care Diana Siminic și Barbu Geroge Precup au câștigat concursul lansat de Daiszler Print House în parteneriat cu primăria pentru iluminarea de sărbători a Pieței Mihai Viteazul s-au aprins, duminică, la o săptămână după ce s-a dat startul luminițelor de sărbători în Cluj-Napoca. „O idee și o inițiativă de a schimba Clujul în bine marca Daisler Print House, care merită să revină și anul viitor”, adaugă Andi Daiszler.

Șeful Direcției de Comunicare, Relații Publice și Proiecte a primăriei, Ovidiu Cîmpean, a menționat că administrația locală va lua pulsul pieței cu bulgări luminoși și este posibil ca acest concept să se extindă și în alte zone ale orașului, dacă bulgării vor fi apreciați de clujeni. „Ideea organizării unui concurs cu juriu pentru iluminatul de sărbători a fost una binevenită și de accea am susținut-o. A rezultat un concept inedit pe care cu partenerii noștri care se ocupă de iluminatul festiv în oraș am pus-o în operă. Putem lansa pentru iarna lui 2016 și un nou concurs pentru decorarea unei alte zone din oraș. Vom analiza acestea variante iar la anul vom veni și cu fapte”, a spus Cîmpean.

sursa foto: Radu Pădurean

Nici un comentariu

Scrie un comentariu