Închide

Ce condiții minime vrea Primăria pentru a permite taxiurilor să circule pe banda dedicată transportului în comun

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - aug. 25, 2017 0 701

Noua bandă dedicată instituită recent la Cluj de pe B-dul 21 Decembrie 1918 și până în centrul orașului, pe Memorandumului pentru a fluidiza transportul în comun și a convinge clujenii să-l utilizeze în detrimentul mașinii personale a deschis discuțiile privind utilizarea acesteia de către bicicliști și taximetre.

După dezbaterea publică care a precedat instituirea benzii dedicate transportului în comun, Primăria a anunțat că pe aceasta mai pot circula și bicicliștii. În schimb, taximetriștii nu pot utiliza această bandă, cel puțin deocamdată.

Darea în folosință a benzii dedicate a stârnit o serie de reacții ale clujenilor care folosesc biciclete, având în vedere că pe anumite porțiuni această bandă nu oferă siguranță acestora.

Unii au cerut chiar ca pista să se mute pe trotuar în respectiva zonă cu bandă dedicată. Alții au spus că ei oricum circulă pe trotuar. O parte au spus că o soluție este ca bicicliștii să rămână în spatele mijloacelor de transport în comun care merg pe bandă, alta că ar trebui ca șoferii Companiei de Transport în Comun să conducă preventiv și prietenos cu bicicliștii. Deocamdată Primăria este în teste privind această bandă dedicată.

În ceea ce privește accesul taxiurilor pe banda dedicată, oficialii Primăriei au spus că acest lucru trebuie reglementat în perioada următoare. În acest sens, viceprimarul Dan Tarcea a precizat că se va iniția o întâlnire cu reprezentanți ai taximetriștilot pentru trasarea unui set de condiții de utilizare a respectivei benzi dedicate mijloacele de transport în comun.

Oficialul a apreciat că, dacă circulă pe respectiva bandă, taximetriștii n-ar trebuie să aibă voie să staționeze și să aștepte clienți. De atfel, una dintre condiți ar trebuie să fie aceea portivit căreia doar taximetriștii care au clienți și ceasul pornit să utilizeze benzile dedicate amenajate deja în Cluj-Napoca.

Tarcea a mai spus că în prezent municipalitatea analizează posibilitatea de a da voie taximetriștilor să parcheze pe strada Memorandumului după ora 23.00 sau între orele 23.00 și 04.00, având în vedere că în acest înterval, transportul în comun nu circulă.

Viceprimarul Dan Tarcea a făcut declarații la emisiunea Clujul în direct difuzată pe postul de radio Napoca FM. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.