Închide

Ce acuze grave și-au aruncat Seplecan și directorul Aeroportului, în ședință publică?

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 29, 2015 0 891

Directorul Aeroportului, David Ciceo, s-a prezentat în ședința Consiliului Județean, pentru a cere să fie scos de pe ordinea de zi a ședinței, proiectul de Hotărâre prin care urma să i se ia puterea de la nivelul Consiliului de Administrație. Ciceo a considerat că e necesar să-i facă și o scenă președintelui Mihai Seplecan, deși știa prea bine că nu-i cazul să se obosească, pentru că spatele îi era asigurat de consilierii județeni care pur și simplu au refuzat să-și exprime votul. Altfel spus, pe o mână cu Ciceo, consilierii PNL și cei ai PSD – care probabil de-a lungul timpului au obținut diverse servicii prin intermediului lui David Ciceo – au avut grijă să nu voteze în nici un fel demersul funcționarilor din cadrul Consiliului Județean, ce viza intrarea Regiei Aeroportului în legalitate, în speța separării puterii executivului de cea a Consiliului de Administrație.

Acuzații de șantaj și presiuni

David Ciceo a explicat că la Aeroportul din Iași este permis ca directorul să ocupe și funcția de președinte al Consiliului de Administrație, acuzându-i pe cei din executivul Consiliului Județean că nu fac altceva decât să se răzbune, pentru plângerea penală pe care el a depus-o, și în care a arătat că Seplecan a cerut ca mașina de serviciu să aibă regim de autoutilitară, pentru a putea circula în voie, fără a mai avea grija consumului de motorină. „Acesta este un șantaj, pentru că nu ați primit câtă motorină doreați. Am făcut și o plângere penală în sensul acesta”, a zbierat Ciceo în plenul Consiliului Județean. Mihai Sepelecan nu s-a lăsat mai prejos și i-a cerut lui Ciceo să lase plângerile penale și să comenteze caracterul propuenrii Hotărârii care prevede intrarea Aeroportului în legalitate. În replică, Ciceo i-a acuzat pe cei din executivul Consiliului județean, că blochează Aeroportul. Seplecan a ripostat din nou: „Dumneavoatră să nu veniți să ne luați aici la rost. Haideți să spunem adevărul, despre cum ați venit la mine în birou și m-ați amenințat că dacă nu scot proiectul ăsta de pe ordinea de zi, o să ajung ca Adomniței (Crsitian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași – care recent a fost reținut de DNA – n.red)”.

„Îmi pare rău că am fost coleg și prieten cu dumneavoastă….” 

Seplecan a mai adăugat că Ciceo l-ar fi amenințat că-l termină prin interemediul presei de casă și că a făcut presiuni asupra lui să-i dea autorizație de construire în regim de urgență, pentru lucrări de reparații la pistă. „Mi-ați cerut să încalc legea. Tot timpul ați făcut presiuni. Și nu numai cu mine ați făcut așa, și cu alți oameni. Am ajuns aici și am văzut cum procedați. Acum îmi pare rău că am fost coleg și prieten cu dumneavoastră. N-am știut cum faceți. Dar de acum nu mai tac. Mă duc și la Antena 3 să spun!”, s-a lamentat Seplecan. Ciceo a continuat să zbiere că Seplecan voia motorină mai multă, și că acum nu face decât să încerce să abată atenția de la alte probleme pe care le are de gestionat Consiliul Județean: drumuri, deșeuri. Ciceo a evitat să spună cum de-a fost posibil să ocupe atâția ani, concomitent, două poziții, pe cea de director și pe cea de președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului, deși legea prevede alte reguli pentru regiile și societățile de stat. Consilierii județeni, de altfel, au fost și ei duplicitari. Nu numai că au refuzat să exprime, bărbătește, un vot, fie el negativ sau de abținere, dar au mai și găsit scuze idioate.  Liberalii au invocat argumentul că e necesar ca propunerea de intrare a aeroportului în legalitate să fie însoțită de un raport, pentru a se vedea dacă e obligatoriu ca Ciceo să păstreze doar funcția de director, sau dacă legea lasă această schimbare la latitudinea Consiliului Județean. În opinia liberalilor, din lege n-ar reieși clar acest lucru, de parcă legile se fac degeaba. Reprezentanții PSD s-au arătat și ei „nedumeriți”, pentru că în 2014, Consiliul Judțean s-ar fi pronunțat favorabil pentru modul în care funcționează conducerea Aeroportului, iar acum, „cum să venim să spunem că am greșit”? Secretarul județului, Simona Gagi, a explicat că indiferent care e poziția forului județean, decizia din 2014  fost o eroare și că aceasta trebuie, mai devreme sau mai târziu, să fie corectată. Și David Ciceo a plecat fericit acasă pentru că a mai învins sistemul încă o dată.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.