Închide

Caz medical complex la Cluj, finalizat cu bine, a fost nevoie de o echipă multidisciplinară de medici, 22 de operații, sute de ore de filtrare a toxinelor din sânge, cu cheltuieli spitalicești totale de peste o sută de mii de euro

SănătateTop News by Actual de Cluj - mart. 31, 2023 0 2596

Caz medical complex la Cluj, finalizat cu bine, a fost nevoie de o echipă multidisciplinară de medici, 22 de operații, sute de ore de filtrare a toxinelor din sânge, cu cheltuieli spitalicești totale de peste o sută de mii de euro.

E vorba de Tudor, un pacient din Oradea în vârstă de 37 de ani, în cazul căruia o simplă amigdalită bacteriană a condus la o insuficiență multiorgan – renală, circulatorie și hepatică. ”Bolnavul a dezvoltat o infecție gravă la un picior, ajungând în șoc hemoragic și septic. În această stare a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, în data de 10 ianuarie, de unde a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă pentru următoarele opt săptămâni. A fost momentul în care echipele medicale multidisciplinare au intervenit pentru reabilitarea funcțiilor bolnavului și gestionarea în echipă a cazului complex”, arată Spitalul Județean Cluj.

Abordarea multidisciplinară a cazului a adus împreună medici de chirurgie generală și plastică, medici de anestezie și terapie intensivă, de boli infecțioase, nefrologi, cardiologi și kinetoterapeuți. În intervalul de timp care a trecut de la internare, Tudor a suferit un număr de 22 intervenții chirurgicale, a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge și au fost folosite 58 de unități de sânge pentru transfuzii, 31 de unități de plasmă și piele artificială. Cheltuielile totale de spitalizare în acest caz se ridică la 531.840 lei.

Azi Tudor a fost externat, după două luni și jumătate, vindecat complet.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu