Închide

Câțu: Clujul va fi gazda unui eveniment-pilot cu participarea publicului

SănătateTop News by Actual de Cluj - mai 04, 2021 0 493

Clujul va fi gazda unui eveniment-pilot cu participarea publicului, în condițiile în care numărul celor infectați cu coronavirus a scăzut, arată premierul Florin Câțu.

”Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a spus Câțu într-o declarație de presă. ”În București, Cluj, Timișoara, Constanța, cam toate sunt peste 20% cu rata de vaccinare. Cluj Napoca e la 34% de exemplu. Deci în orașe avem un ritm puternic și trebuie să-l păstrăm. Aici e legătura dintre scăderea numărului de persoane infectate și creșterea celor vaccinate”, a adăugat el.

Amintim, numărul clujenilor vaccinați a depășit borna de o treime din totalul populației, până ieri, arată datele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. E vorba de aproape 276.000 de clujeni vaccinați din totalul populației, care numără aproape 760.000 – o pondere de peste 36,3%. Mai exact până ieri au fost vaccinați 275.996 clujeni din totalul populației, de 759.031 persoane – o pondere de 36,36%. Dintre aceștia doar 327 au manifestat reacții adverse – adică 0,11%.

Cei mai mulți clujeni se vaccinează la centrul drive-through de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca – până ieri aici fuseseră vaccinați peste patru mii de clujeni, mai exact 4.091.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu