Închide

Câte proiecte se luptă pentru bani în procesul de bugetare participativă

EconomieUncategorized by Actual de Cluj - iul. 25, 2016 0 301

101 grupuri care au propus 163 de inițiative s-au înregistrat pe platforma online COM’ON Cluj-Napoca până în data de 23 iulie 2016, au anunțat promotorii proiectului de bugetare participativă.  Inițiatorii proiectului lucrează la identificarea inițiativelor propuse de grupuri de tineri cu oportunități reduse și va urma comunicarea numărului exact al acestora. Urmează ca cei din comunitatea clujeană să decidă între 14 august și 4 septembrie care sunt cele mai interesante proiecte, printr-un vot online.

Grupurile de inițiativă au avut posibilitatea de a propune un proiect cu un buget maxim de 9.000 lei. Alocarea financiară din partea municipalității va fi de maxim 4.500 de lei. Participarea a fost deschisă oricărui grup de inițiativă format din minim trei tineri care locuiesc în Cluj-Napoca și au vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Pe baza rezultatelor obținute, Municipiul Cluj-Napoca va finanța implementarea unor inițiative ale unor grupuri informale de tineri din localitate care au legătură cu obiectivul municipiului de a dobândi titlul de Capitala Europeană a Culturii 2021.

Perioada deschisă pentru depunerea de proiecte s-a încheiat, iar acum urmează ca ideile tinerilor să fie verificate tehnic, pentru a vedea dacă propunerile sunt realizabile din punctul de vedere al unor legi și reglementări. „Colegii de la primărie vor ajuta demersul în acest sens. Nu se va elimina niciun proiect, numai dacă este efectiv nerealizabil. În această fază vor fi contactate grupurile de inițiative dacă se va sesiza orice problemă pentru a le ajuta să își adapteze ideea. După aceea, ideile tinerilor vor fi clasificate prin VOT”, au transmis reprezentanții echipei de proiect. Comunitatea clujeană va decide între 14 august–4 septembrie 2016 care sunt cele mai interesante proiecte, pe baza unui vot online.

Vor fi sprijinite cel puțin 55 de inițiative, plus 5 inițiative ale grupurilor de tineri cu oportunități reduse. Cei care nu vor reuși să prindă finanțare de la Primărie vor fi încurajați să obțină fondurile pe alte căi. 

Com’ON Cluj-Napoca ’16 este realizat pe baza unui parteneriat format între Fundația Comunitară Cluj și Grupul PONT. Partenerii demersului sunt, de asemenea, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitala Europeană a Culturii și Federația SHARE Cluj-Napoca. Ediția 2016 a Com’ON Cluj-Napoca este finanțată de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca. Proiectul este derulat de asemenea cu parteneriatul Fundației ERSTE și a BCR și Asociația pentru Relații Comunitare, entități ce asigură contribuția la implementarea financiară și facilitarea pre-finanțării grupurilor sprijinite prin acest demers.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu