Închide

Cât s-a cheltuit pentru amenajarea Someșului Mic

ActualitateAdministrație by Cosmina Fernoaga - feb. 25, 2015 0 493

Valoarea proiectului de amenajare a râului Somșeul Mic, în județul Cluj, se ridică la aproximativ 56,6 milioane de lei. Până în przent, a anunțat directorul Administrației Bazinale de Ape Someș Tisa Dan Canta, s-a cheltuit peste 23 de milione de lei, urmând ca anul acesta să realizeze lucrările pentru cei peste 31 de milioane de lei.

Din valoarea totală a proiectului,  90% reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”, ia 10% finanţarea din bugetul de stat. Investiţia are ca rol apărarea împotriva inundațiilor şi vizează realizarea unei infrastructuri adecvate care să reducă riscul de inundaţii și care să diminueze efectele lor negative, pe cursul râului Someşul Mic şi pe afluenţii acestuia (valea Becaş şi valea Murători), pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca şi al comunei Apahida.

În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de regularizarea (amenajarea) şi consolidarea malurilor Someşului Mic, pe o lungime de 4,10 kilometri; îndiguiri pe o lungime de 4,55 kilometri; lucrări de amenajare a afluenților pe o lungime de 3,85 kilometri. „Realizarea lucrărilor hidrotehnice propuse prin proiect contribuie la închiderea liniei de apărare împotriva inundaţiilor pentru întreg teritoriul municipiului Cluj-Napoca și al comunei Apahida. Aproximativ 92.740 de locuitori sunt beneficiarii direcţi ai proiectului”, a comentat Canta. Proiectul ar urma să fie finalizat anul acesta, în septembrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare