Închide

Cât plătim pentru buchetele de flori oferite de Primăria Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 01, 2017 0 978

Regia Autonomă a Domeniului Public, structură din subordinea Primăriei, întreține din luna martie, spațiile verzi ale Clujului. Deja RADP a devenit furnizor de flori pentru administrația locală. Vorbim de flori, buchete, coroane sau jerbe pe care primăria le-a comandat pentru a răspunde necesităților de protocol ale instituției – 8 martie, vizite oficiale, comemorări sau alte evenimente.

Primăria a cumpărat în luna martie de la propria regie pentru neceditățile de protocol lalele și fresii cu 3,36, respectiv 4,2 lei. În cazul lalelelor prețul a fost ofertat și bătut în cuie pentru o cantitate de 300 de bucăți. În cazul fresiilor s-au achiziționat 1300 de bucăți. Florile au fost oferite de primarul Emil Boc către doamne și domnișoare cu ocazia zilelor speciale dedicate femeii din luna martie.

Administrația a mai achiziționat de la RADP buchete de flori, coroane și jerbe pe care instituția trebuie să le ofere în diverse situațiia – vizită ambasadori, ceremonii, etc.

Pentru un buchet de flori primăria plătește regiei 58,83 de lei (pentru o cantitatea totală de 85 de buchete). Pe o coroană plătește peste 126 lei (cantitatea totală 9 coroane). Pentur o jerbă cu flori, prețul este similar (cantitate 3 bucăți).

Aceste pachete au fost cumpărate de pe catalogul electronic al achizițiilor publice, instument care garantează primăriei că a obținut prețul cel mai mic.

Consiliul Local a decis în 28 februarie să își angajeze regia proprie pentru a se ocupa de spațiile verzi din oraș, în baza unui contract atribuit direct, în condițiile legii.

Este vorba despre o afacere de peste 10 milioane de lei pe an. Același for local a aprobat și tarifele la care regia va presta activitățile specifice din acest contract. Regia Autonomă a Domeniul Public (RADP) a primit spațiile verzi întrucât societatea Rosal Grup a reușit să scoată din cărți firma Garden Center Grup căreia primăria i-a atribuit anul trecut și a semnat cu ea contractul (acord cadru pe 4 ani) pentru întreținerea tuturor spațiilor verzi din Cluj-Napoca, deținut anterior de Rosal.

Avocatul societății Gardean Center Group, Florea Valerică, a venit la ședința ordinară a Consiliului Local și a semnalat consileirilor că vor da contractul de întreținere a spațiilor verzi la tarife mult mai mari decât cele cu care firma privată a câștigat licitația organziată de primărie. Mai precis, cu 38% mai mari în condițiile în care firma privată și-a asumat prețurile mai mici cu un punct de lucru deschis la Cluj unde are angajați 115 oameni. În acest fel, a subliniat el, bugetul local va fi prejudiciat.

MAI JOS, DETALII:

Spațiile verzi merg la regia primăriei. La prețuri cu aproape 40% mai mari, acuză firma care deținea contractul, acum suspendat prin grija Rosal

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.